ANNONS

Bjuder in till ett Skaparläger under tre sommarlovslediga dagar gör Birgitta Gustavsson, Vuxenskolan, Eva Ersbacken, kulturkonsulent Hedemora kommun, och Carina Fahlén Jensen, ABF.
Foto: Mikael Eriksson

Skapande läger under sommarlovet

HEDEMORA. Återbruk är den nya aktiviteten på sommarens Skaparläger i Hedemora. I övrigt är det aktiviteter som dans och målning som känns igen från tidigare år.

Skapande målning, nåltovning, läder, dans och så det nya – återbruk. Det är vad som kommer att erbjudas på årets Skaparläger i Hedemora. Under tre dagar, 17 till 19 juni, så arrangeras Skaparlägret och det är öppet för barn och ungdomar mellan 9 och 16 år. Som vanligt är platsen IOGT-NTO-gården. Antalet platser är satt till 50 så för den som vill vara med gäller det att vara snabb med anmälan.
– Vi kör enligt först till kvarn principen, säger kommunens kulturkonsulent Eva Ersbacken.

De flesta ledarna på lägret har varit med tidigare år och det gör att det är tryggt och funkar bra. Marie Gustafsson från Ornäs är ny ledare och hon har hand om Återbruket. En ny ung ledare på dans, Joyceline Jansdotter har erfarenhet från ledarskap vid HDA Dancecenter.
Skaparlägret arrangerades första gången 2008 och har sedan blivit en tradition. Tanken är att ge barn som har intresse för skapande ett alternativ till idrottsläger med mera.
– Det är gratis att vara med, säger Birgitta Gustavsson från studieförbundet Vuxenskolan.

Det är tack vare statliga sommarlovsmedel och medfinansiering från bland andra Lions, Röda Korset och några lokala företag som det inte behöver vara någon avgift.
Förutom de skapande aktiviteterna bjuds deltagarna även på en lättare smörgåslunch.
Är det något som de saknar och behöver hjälp med är det volontärer och då i form av ungdomar som kan fler språk som kan vara med och hjälpa till. Några av arrangörerna finns även på plats varje dag.

Skaparlägret är ett samarrangemang mellan Hedemora kommuns kulturenhet och studieförbunden Vuxenskolan, ABF, Sensus och NBV.
För anmälan se kommunens hemsida.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Norberg) vecka 22 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS