ANNONS

Några ur personalen på Mio möbler, som skänkt pengar till Avestaföreningar. Från vänster i bild syns Nathalie Engstedt, Daniel Holmberg, Birgitta Lindberg, Johan Karlsten, Linus Hedlund och Maria Cekal.
Foto: John Leander

Skänker vinstpengar till Avestaföreningar

För två år sedan gick Mio möbler i Avesta in i ett miljöprojekt intern tävling inom koncernen. Möbelbutiken i Avesta har lyckats väl och skänker nu prispengar till lokala föreningar.

Projektet som Mio möbler i Avesta har deltagit i har gått ut på att framgångsrikt gå över från att ha plastpåsar till miljöpåsar. I Avesta, eller i Skogsbo där butiken ligger, har det gått så bra att man har dragit in hela 245 000 kronor i prispengar. Redan från början har syftet varit att pengar ska skänkas till lokala föreningar och i tysthet har Mio möbler redan fördelat en stor del av pengarna.
– Vi har delat ut 157 000 och fortsätter att dela ut 88 000 kronor nu, säger butikschefen Johan Karlsten.

De föreningar som har fått pengar består av en bred skara föreningar. Såsom Kvinnojouren, Lions, Avesta roddklubb, Katthemmet och Bergslagsteatern.
För att vara aktuell för att få de här pengarna ska det vara en ideell förening. Och bidragen har varit mycket välkomna, särskilt under ett år som dominerats av coronapandemin, berättar Johan Karlsten
– Det har varit roligt att dela ut de här pengarna. Klubbarna blir jättetacksamma. De har ju inte vetat att det här skulle komma. Och vi vill kunna hjälpa dem som har svårt i coronapandemin. Till exempel Lions som vi vet är duktiga på att hitta behövande.

Personalen på Mio möbler har haft stort inflytande i hur pengarna har fördelats.
– Vi har luskat kring vilka som skulle behöva pengar just nu till någonting. Folk i personalen har fått höra någonting från någon förening, sen har det presenterats för alla i personalen och sen har vi röstat fram vilka som ska få pengar.
Enligt Johan Karlsten har personalen varit ”otroligt målmedvetna”.
– Det är tack vare personalen som vi kan dela ut till så många.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS