ANNONS

Yngve Sundberg och Elisabeth Andersson, lokala eldsjälar som hjälper till att lasta Stora Enso-bussen. 1700 kg julklappar blev resultatet av medarbetarnas insats.
Foto: Rebecca Linder

Skänker julklappar till Lettland

FORS. Medarbetarna på Stora Enso Fors har med gemensam insats fyllt en buss full med julklappar till barn och vuxna i det lilla samhället Bauska i Lettland.

Det är genom Avestaborna Lars-Åke Johansson och Yngve Sundberg i Lions som Stora Enso har fått en liten glimt av de svåra livsvillkoren hos invånarna i det lilla samhället Bauska i Lettland. Detta fick dem att vilja bidra. Tillsammans har medarbetarna på kartongfabriken samlat in leksaker och andra användbara saker som annars skulle ha kastats.

– Stora Enso gillar förnybart, vi gillar också att måna om miljön och tror på idén om återbruk. Att vi tillsammans här på bruket kan göra den stundande högtiden lite bättre för våra medmänniskor i Lettland och samtidigt värna om miljön är anledningen till att vi valde att engagera oss i detta projekt, berättar Eva-Lena Wik, kommunikationsstrateg på Stora Enso.
Fabriken skänker även av sin kartong i form av ritpapper samt färgkritor.

Målet var att fylla en transportbil med inslagna julklappar till både barn och vuxna vilket de lyckades med. I samarbete med lokala, ideella krafter både här från orten och på plats i Bauska ska nu julklapparna hamna hos dem som har störst behov. Några av medarbetarna från fabriken är nu också med på resan för att dokumentera och sedan berätta om sina upplevelser.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 51 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS