ANNONS

Allsvenska GIF Sundsvalls forward Samuel Aziz är klar för grönvitt.
Foto: IK Brage/Anna ML Holm

Aziz sista pusselbiten i Brages lagbygge

BORLÄNGE. GIF Sundsvalls anfallare Samuel Aziz har skrivit på för IK Brage. Aziz ansluter på lån och är ett efterlängtat nyförvärv i Klebér Saarenpääs lagbygge.

– Vi är väldigt glada över att ha gjort klart med Samuel, som är den profil vi sökt för att kunna bredda samt spetsa den kompetens vi redan har i truppen. Vi får en snabb djupledsgående forward som vi vet kan ta ytterligare kliv i sin utveckling tillsammans med oss, säger Klebér Saarenpää om nytillskottet.

26-årige Samuel Aziz, som är uppvuxen i Skåne, har Högaborgs BK som moderklubb. Han representerade sedan Helsingborgs IF under säsongerna 2009–2011. Därefter har han varvat succésäsonger i division 2 med spel på elitnivå med Landskrona BoIS och Syrianska FC.

Efter en lyckad säsong i Huddinge IF 2016, där han stod för 21 mål på 25 seriematcher, värvades han till GIF Sundsvall inför 2017. Tyvärr skadade Aziz korsbandet och missade stora delar av fjolårssäsongen.

Aziz har även representerat det svenska landslaget. Han har spelat 18 matcher och gjort sex mål för Sveriges U17-landslag. Han har också spelat fem matcher och svarat för ett mål för U19-landslaget.

Samuel, som har ett tvåårskontrakt med GIF Sundsvall, lånas alltså ut till grönvitt, något som kan ses som den sista pusselbiten i Klebér Saarenpääs lagbygge. Transferfönstret stänger 4 april och värvningen av Samuel Aziz sätter punkt för vårens värvningar.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS