ANNONS

Silviasjuksköterskan Veronica Persson har utnämnts till “En fantastisk kollega” av avdelningsstyrelsen i Västmanland.
Foto: Rose-Marie Eriksson

Silviasjuksköterska får utmärkelse

NORBERG Veronica Persson är Silviasjuksköterska och har fått utmärkelsen En fantastisk kollega.

Den 12:e maj firades internationella sjuksköterskedagen. I Norberg firades kommunens sjuksköterskor med fika och en blomma.
En av sjuksköterskorna är Veronica Persson som också blivit nominerad och utvald av avdelningsstyrelsen i Västmanland till utmärkelsen ”En fantastisk kollega”. Något som också uppmärksammades genom utdelning av diplom.
Motiveringen till nomineringen lyder:
“Veronica är en kollega att lita på. Hon finns där och bidrar med en fantastik kompetens och professionalitet. Är ett stöd för oss kollegor och ett bra ledarskap för baspersonalen. Hon titulerar sig numer Silviasjuksköterska och delar med sig av sina kunskaper inom demensvården.”

Florence Nightingales födelsedag är den 12 maj och som ett sätt att hedra hennes arbete firas internationella sjuksköterskedagen samma datum. Florence Nightingale, född 12 maj 1820 i Florens och död 13 augusti 1910 i London, var en brittisk sjuksköterska och sjukvårdsreformator. Hon gjorde uppmärksammade insatser under Krimkriget och senare i London. Florence Nightingale räknas som en av grundarna av det moderna sjuksköterskeyrket.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS