ANNONS

Förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman.
Foto: Svensk Innebandy

Sextett från IBF Falun uttagna till innebandy-VM

FALUN. Ett revanschsuget Sverige ska spela innebandy-VM i Helsingfors den 3-11 december. Det med en erfaren stomme, men också flera debutanter och från IBF Falun är sex spelare uttagna. – Det har varit otroligt tajt kring uttagningen, säger förbundskapten Thomas Brottman.

De två förbundskaptenerna, Thomas Brottman och Niklas Nordén, väntade så länge de kunde med att ta ut de sista namnen i truppen.
– Det har varit tuffare än vad jag trodde. Vi har många bra spelare som vi har haft i gång i landslaget under vår tid, som har gjort väldigt bra prestationer. Det har varit otroligt tajt kring uttagningen. Men det känns jättebra. Vi är väldigt trygga med det vi har fått till. Vi har spets, bredd och rollspelare som kan göra skillnad i tuffa matcher, säger Thomas Brottman i ett pressmeddelande.
IBF Falun fick som väntat med flera spelare, totalt sex: Omar Aldeeb, Casper Backby, Rasmus Enström, Alexander Galante Carlström, Johan Samuelsson och Emil Johansson.
I kvintetten är Aldeeb och Backby debutanter.

Noteras kan att Sverige vid de två senaste världsmästerskapen blivit tvåa bakom Finland. Nu är det fokus på att ta tillbaka guldet för förbundskaptenerna Brottman och Nordén, som är VM-debuter i båset.
I truppen ingår nio VM-debutanter.
– Det har varit tydligt att det är skillnad på SSL och landskamper och våra VM-debutanter har visat att de kan göra skillnad på den här nivån. De är redo, även om många är unga. De bryter mönster jämfört med tidigare landslag och de hör hemma på den här nivån, säger Brottman.
VM spelas i Helsingfors 3-11 december. I gruppen ställs Sverige mot Lettland, Finland och Danmark innan slutspelet drar i gång.
Samtliga Sveriges matcher sänds för övrigt på Sveriges Television.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS