ANNONS

Konserten med The Real Group i Cassels blev en kvart försenad på grund av covidpasskontrollen.
Foto: Privat

Sex personer fick vända i Cassels dörr

GRÄNGESBERG. Lite krångel och en kvarts försening blev det när föreningen Dans & Folkton hjälpte till att scanna covidpass på första konserten efter nya restriktionerna. – Folk kommer att lära sig och vi har fått erfarenhet, så det kommer att gå bättre nästa gång, säger ordföranden Torbjörn Sjöberg.

Från och med den 1 december gäller det att man som besökare till stora arrangemang har covidpass som visar att man tagit två vaccinationssprutor. På The Real Group konsert i Cassels förra helgen fick några medlemmar i den ideella föreningen Dans & Folkton fick rycka in och hjälpa arrangörerna att scanna covidpass.
– Totalt sett gick det bra, men det var sex personer som fick vända i dörren för att de inte hade rätt dokument, berättar ordföranden Torbjörn Sjöberg.


Drygt 200 besökare kom till konserten och köerna ringlade långa utanför Cassels. Det fanns en viss oro för att mobiltelefonerna skulle lägga av i kylan, något som löstes med att scanningen fick ske innanför första dörrarna.
– Ett problem var att en del som hade pappersdokument hade vikt dem så att det var svårt att scanna.
Ett annat problem var att vissa hade utgångna bevis, men de fick hjälp att ladda ner nya. Omständigheterna gjorde att konserten fick skjutas upp en kvart.
– De flesta av besökarna hade förståelse för att det tog lite tid, säger Torbjörn Sjöberg.
Vad har ni lärt er till nästa konsert?
– Att vi ska ha en person som går i kön och påminner om att ta fram bevisen och att inte vecka papperen. Men jag tror att det kommer att gå mycket fortare nästa gång nu när vi vet hur det går till och folk börjar lära sig.
Föreningen har under hösten arrangerat ett antal egna konserter i Ludvika och Smedjebacken.
– Trots att restriktionerna släpptes så har vi ändå hållit kvar det det här med avstånden och det är jag stolt över, säger ordföranden.

Vårens program
Här är en del av det som föreningen planerar att arrangera under våren:
30/1 Elvisafton med Billy Bremner Trio.
2/3 Ian Carr & The Various Artist.
26/3 Frukostklubben med Cecilia Kyllinge och Solveig Bergqvist Larsson.
18/4 Lena Jonson Trio.
22/4 Sväng.
2/7 BeatUs.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS