ANNONS

Setras nya Klosterverk startklart

LÅNGSHYTTAN. Setras nya fabrik för korslimmat trä i Klosterverken i Långshyttan är nu startklar. Maskinerna driftsätts nu en efter en. Under första halvåret 2020 startar Setra produktionen.
Setras nya fabrik för korslimmat trä i Klosterverken i Långshyttan är nu startklar. Maskinerna driftsätts nu en efter en. Foto: Ola Högberg

– Det är glädjande att våra investeringar i Långshyttan går enligt plan och att vi snart kan börja leverera. Det är ett stort och utmanande projekt som kräver hårt arbete, och alla inblandade gör ett fantastiskt jobb. Vi uppskattar också det lokala engagemanget och det är roligt att se hur våra satsningar bidrar till Långshyttans positiva utveckling, säger Setras marknadsdirektör Olle Berg i ett pressmeddelande.
Ett tiotal olika maskinleverantörer levererar maskinparken tillsammans lokala underentreprenörer med att färdigställa produktionslinjen. I princip alla maskiner är på plats och driftsättningen sker löpande. Parallellt färdigställs de rullbanor och transportörer som knyter ihop flödet mellan de olika aktiviteterna i fabriken.
Setras KL-träfabrik får ett automatiserat höglager och en limpress som är störst i världen. En CNC-maskinen som utrustad med flera olika sorters verktyg och klarar allt från precisionsarbete till grövre utskärningar i skivorna.
Korslimmat trä är ett klimatsmart alternativ till mindre hållbara material som stål och betong. Setra framhåller att korslimmade träplattor är förnybart, binder koldioxid och bidrar till en effektiv byggprocess.
Inom kort inleds arbetet med att ta till vara på bioprodukterna som faller ut vid tillverkningen av KL-trä. Bland annat bygger Setra ett flishus i anslutning till fabriken och installerar en ny biopanna.

Fakta Nya Klosterverken
Den nya fabriken är på 37 000 kvadratmeter.
Kapacitet att tillverka 100 000 kubikmeter KL-trä och 45 000 kubikmeter komponenter vid full drift.
Start första halvåret 2020

Publicerad i Annonsbladet Dalarna v2, Hedemora/Säter

 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS