ANNONS

Säters kommuns inspektioner visar att restaurangerna och kaféerna i kommunen följer restriktionerna och den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.
Foto: Dreamstime

Serveringsställena i kommunen följer restriktionerna

SÄTER Restaurangerna och kaféerna i Säters kommun följer restriktionerna och den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Det visar kommunens inspektioner.

Den 1 juli började en lag om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen att gälla. Under våren och sommaren har Säters kommun gjort tillsyn på de restauranger och kaféer som finns i kommunen. Syftet har bland annat varit att se hur restriktionerna om avstånd, på grund av coronapandemin, efterlevs.

Under tillsynen har kommunens inspektör gett information och råd om smittskyddsåtgärder till verksamhetsutövarna. De har även fått veta vad som krävs för att följa lagstiftningen.
Inspektören har gett ut informationsmaterial till restaurangerna och kaféerna.

Informationen handlar bland annat om vad verksamhetsutövaren måste informera till sin personal. Dessutom har det delats ut material som kan sättas upp i lokalerna samt på toaletterna, för besökarna till verksamheterna.

– Flera verksamhetsutövare har åtgärdat avvikelserna omgående och vid de uppföljande inspektionerna har samtliga verksamheter godkänts, säger Anna Hagström, miljöinspektör vid Säters kommun, i ett pressmeddelande.

Hon betonar att alla måste hjälpas åt för att begränsa och bromsa smittan.
– Vi hoppas att restaurangerna och kaféerna fortsätter att vara noggranna med att följa de rekommendationer som finns, eftersom smittan fortsätter att spridas i Sverige och Dalarna. För att det ska fortsätta fungera väl, är det viktigt att besökare följer de instruktioner som ges på plats på restauranger och caféer. Tillsammans kan vi bromsa smittan, säger Anna Hagström.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 33, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS