ANNONS

Coronavirus
Foto: Foto: Dreamstime

Senaste nytt om covid-19/coronaviruset

SVERIGE. Regeringen rekommenderar att utbildningar gymnasiet och högre, inför distansutbildning. Folkhälsovårdsmyndigheten bedömningen är att grundskolor och förskolor inte ska stänga.

Rapport från regeringens senaste presskonferens idag kl 09.45

– Sverige och hela det svenska folket står under en prövning. Det sker en allmän smittspridning nu i samhället, framför allt i Stockholm, Det är nu mycket viktigt att skydda de äldre och andra riskgrupper, sa statsminister Stefan Löfven, bland annat under den presskonferens som hölls idag klockan 9.45.

Han poängterade också vikten av att följa de rekommendationer som myndigheterna nu går ut med. Lyd de råd som myndigheterna går ut med.

– De åtgärder vi nu vidtar i samhället syftar till att minska smittspridningen, och få den att gå så långsamt som möjligt och särskilt skydda de mest sårbara. Det mantra jag vill upprepa: stanna hemma när du är sjuk, även med milda symtom, ha en god handhygien. Vi ska också slå en ring kring de mest sårbara, sa Johan Carlson, generaldirektör folkhälsomyndigheten

Detta var en liten del av allt som meddelades.

Det som var nytt för dagen, är de två underliggande punkterna:

* Regeringen rekommenderar alla gymnasier, vuxenutbildningar och högskolor och universitet att införa distansutbildning från och med i morgon.

* Folkhälsomyndigheten gör fortfarande bedömningen att grundskolor och förskolor inte ska stängas. De negativa konsekvenserna bedöms bli för negativa.

 

Vid dagens pressträff 09.45 medverkade statsminister Stefan Löfven, utbildningsminister Anna Ekström, ministern för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans, samt generaldirektören för Folkhälsomyndigheten Johan Carlson. SVT Nyheter kommer att sända pressträffen direkt.

Mer information:

www.folkhalsomyndigheten.se

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS