ANNONS

Foto: Dreamstime

Väg 245 vid Stentjärnen stängs av

LUDVIKA. Väg 245 av vid Stentjärnen i Ludvika kommer att stängas av den 28 juni. Alternativa resvägar beräknas ta 45 minuter extra då en vägtrumma byts ut. – Det är en viktig åtgärd som måste göras nu. Vägtrumman har börjat rosta i botten och en ny måste på plats för att vi ska få en stabil och säker väg som håller ett bra tag framöver, säger Leif Flink, projektledare på Trafikverket.

Från den 28 juni fram till den 9 juli beräknas vägen vara avstängd, enligt ett pressmeddelande från Trafikverket, men den kan öppnas tidigare om arbetet går bra.
Trafikverket har undersökt om en tillfällig väg skulle kunna byggas för att leda förbi trafiken vid arbetet. Trumman ligger på cirka 7,5 meters djup och är 34 meter lång. Det skulle behövas enorma mängder fyllningsmassor, vilket gör det mycket tekniskt svårt att bygga en förbifart.
– Det är inte hållbart att bygga en förbifart med de förutsättningarna. Vi försöker att utföra arbetet så effektivt som möjligt för att minska besväret arbetet medför för dem som använder vägen, säger projektledaren Leif Flink.
Därför stängs nu vägen av helt. Rekommenderade omledningsvägar är väg 524 och 66 som beräknas förlänga restiden med cirka 45 minuter.
Vägtrumman som ska läggas på plats förbättrar möjligheten för fisk att vandra. Det innebär att vattenlevande djur får fria vandringsvägar för att kunna sprida och fortplanta sig.
– Vi har i dag fortfarande gamla vägtrummor och dammar som utgör hinder för vattenlevande djur och dessa vill vi minska. Nu byter vi ut den gamla till en ny utan hinder för fiskar, säger Leif Flink.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS