ANNONS

Lina och Andreas har bott i Säter sedan 2014 och hoppas nu kunna få kontakt med andra musiker här för eventuella samarbeten.
Foto: Rebecca Linder

Satsar på musiken tillsammans

SÄTER. De gör bland annat musik till reklamfilmer och stora kända amerikanska tv-serier. Nu satsar de allt fokus på sitt alldeles egna musikprojekt – Never ending project.

Paret Lina Larsson och Andreas Östlund har bott i Säter sedan 2014. I bagaget har de många år inom musikbranschen. Andreas gick först estetiska programmet med musikinriktning i Falun och gick sedan jazzlinjen vid Sjöviks folkhögskola. Lina gick en jazzlinje i Gävle och flyttade sedan till USA där hon studerade vid Musicians Institute i Hollywood under ett år. Efter utbildningen blev hon kvar i USA i fem år, jobbade med musik på olika sätt och byggde upp ett ganska stort kontaktnät. Hon spelade bland annat med ett band som heter Linche. När hon flyttade tillbaka till Sverige började de spela även här och då kom Andreas in som basist i bandet.
– Det var så vi träffades, förklarar Lina.

Paret har nu två gemensamma barn och jobbar mycket tillsammans med olika musikprojekt genom sitt företag LA Blue Production. De gör bland annat musik och ljudloggor olika reklamfilmer, bland annat till internetcasinot Vera & John. Lina är också fortfarande den del av gruppen Linche som har haft framgångar med placeringar runt om i världen i serier som CSI NY, MTV Teen Wolf, Fox Network’s kriminaldrama Gang Related, Da Vinci’s Demons och TV-spelet Sleeping Dogs för att nämna några. Hon är även drivande i musikskolan LP:s musikskola där hon ansvarar för sången och Pierre Svärd för klaviatur.
– Jag jobbar mycket mentalt med mina elever. Självkänslan otroligt viktig för att våga sjunga och bli fri i sin sång, framhåller Lina.

Det som de nu vill utveckla mer framöver och lägga större fokus på är deras gemensamma musikprojekt – Never ending project där de tillsammans gör musik.
– Här skriver vi mer som vi själva vill. Vi vill inte begränsa oss till att hålla oss inom en specifik genre eftersom vi tycker om så mycket olika musik, säger Lina.
De har ju båda en grund inom jazz och blues och även pop men vill som sagt inte stänga några dörrar mot andra genrer och influenser.
– Det beror ju mycket på vilket humör man är på och vilken känsla man vill förmedla. Men jag tror ändå att det kommer att höras musikaliskt sett att det är vi, säger Andreas.

Nu ligger fokus på att producera fler låtar och de kommer att spendera mycket tid i studion nu under oktober. Sen är siktet också inställt på att komma ut och spela lite live, då behöver de medmusiker.
– Det vore kul att komma i kontakt med musiker här i Säter och övriga Dalarna för att kanske kunna göra något samarbete, framhåller Andreas.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 44 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS