ANNONS

Moa har försörjt sig som skådespelare sedan hon var 17 år. Nu är hon aktuell i Jägarna och ska precis börja spela in två andra tv-serier.
Foto: Peter Morlin

Sätertjej spelar med i Jägarna

SÄTER. Moa Stefansdotter från Säter spelar med i säsong två av tv-serien “Jägarna” med etablerade skådespelare som Rolf Lassgård, Lena Endre och Simon J Berger. – Allt går så lätt när man får spela med så duktiga och rutinerade skådespelare, säger hon.

Moa Stefansdotter har arbetat som skådespelare sedan hon var 17 år, bland annat under några år i London. Hennes största roller hittills har varit en huvudrollen som Runa i biofilmen “The Huntress” som släpptes 2019 i Sverige och USA. Där spelade hon en stark och självständig vikingakvinna. Även i BBC-produktionen “Den kvinnliga vikingakrigaren” som visades på SVT hade hon en liknande roll.
Men nu i andra säsongen av tv-serien “Jägarna” som går på TV4 och C More har hon en helt annan typ av roll. Där spelar hon flickvän till Särn som spelas av Simon J Berger.
– Jag heter Moa där också. Till skillnad från de starka och självständiga tjejer jag spelat tidigare så är det här en tjej som hamnat lite på sniskan och inte gör de allra bästa valen, berättar Moa.
– Det är kul att få göra något annorlunda för jag vill fortsätta utvecklas genom att göra så många olika roller som möjligt, fortsätter hon.

Inspelningen skedde i somras i Älvsbyn och var speciell på grund av coronapandemin.
– Många bar mask, vi fick covidtesta oss och maten var inplastad, berättar Moa.
Att få jobba med kända och etablerade skådespelare beskriver hon som en stor trygghet.
– De var så himla duktiga och rutinerade att det flöt på lätt. Deras självsäkerhet gör att man känner sig trygg i scenerna.
Nu väntar snart nya projekt för Sätertjejen.
– Jag ska snart börja spela in två andra svenska tv-serier.
Vad är det för serier?
– Det får jag berätta än, men jag kan säga att det inte liknar något som jag aldrig gjort förut och det känns väldigt kul.
Huvudroll eller biroll?
–Biroller.
När kommer de på tv?
– I höst och nästa vår, tror jag.
Hur har det gått annars att vara skådespelare under coronapandemin?
– Det har varit ganska tungt, men jag har ändå hittat en del vägar. Jag har gjort en del ljudproduktioner och då sitter man ju själv i en studio och spelar in, så det har fungerat bra, säger Moa Stefansdotter.

Fakta/Moa Stefansdotter
Bor: I Säter.
Ålder: 23 år.
Familj: Mamma, pappa och lillebror.
Yrke: Skådespelare.
Intressen: Att träna, vistas i naturen och laga mat.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS