ANNONS

Säters IF Volleyboll ligger i startgroparna för att återuppta säsongen efter juluppehållet. Herrlaget ligger delad femma i division 1 medan damlaget ligger sist i division 1. Herrarnas utvecklingslag i division 3 ligger tvåa. Bilden togs vid en träning i Skönvikshallen för något år sedan.
Foto: Pär Sönnert

Säters Volleyboll startar om efter juluppehållet: “Vi har presterat bra”

SÄTER Säters IF volleyboll är på väg att starta andra halvan av säsongen. Om det inte blir nya bud på grund av smittspridningen av coronaviruset vill säga. “Det känns som att föreningen är precis där vi ska vara”, säger Per Eriksson, ordförande samt tränare för herrlaget.

Halvvägs in i säsongen ligger Säters herrlag delad femma i division 1 norra med 22 inspelade poäng.
– Vi har spelat bra men åkte på en onödig förlust mot Södertelge före uppehållet. Men samtidigt har vi slagit Jomala som leder serien. Vi har presterat bra under rådande förutsättningar, säger Per Eriksson.

Han syftar, såklart, på smittspridningen av coronaviruset.
– Det är annorlunda tider att bedriva idrott på. Det beror lite på vilket lag som kommer till start till matcherna. Minsta lilla symptom så måste spelarna stanna hemma. Så är det visserligen för alla lag men vi har inte den bredaste truppen så det blir sårbart när flera spelare varit förkylda. Om alla är friska och krya så tycker jag att vi har ett av de bästa lagen i ettan, säger Per Eriksson.

Förra säsongen avbröts i mitten av november, på grund av pandemin.
– Vi får se hur det går den här gången. Vi ska starta om serien nu i helgen (läs: den gångna helgen) och det senaste vi har hört så kan vi spela den matchen. Det kan ju ändra sig från dag till dag. Vi räknar med spel i helgen, säger Per Eriksson.

Per Eriksson, ordförande för Säters IF Volleyboll samt tränare för herrlaget. Foto: Pär Sönnert

För damlaget, som även de spelar i division 1, går det tyngre med en enda inspelad poäng efter halva säsongen.
– De har haft det ännu tuffare med en tunn trupp men de kämpar på. De har spelat riktigt bra men har mött flera bra lag. Det är flera av spelarna som inte fått så mycket rutin på den nivån ännu. Damlaget var nykomlingar förra säsongen, som avbröts i förtid, så de har inte spelat en hel säsong sammanlagt ännu. Jag tycker att damerna gör det helt OK med sina förutsättningar, säger Per Eriksson.

Herrarnas utvecklingslag spelar i division 3 norra där halvvägs in i säsongen låg på andra plats med 10 poäng.
– I det laget matchar vi killarna som fyller på underifrån. Vi har bland annat fått in flera nysvenskar som fått en möjlighet att träna volleyboll med oss. De ligger tvåa just nu och gör det bra. Det är många som är med och tränar på herrsidan. Vi har två träningsgrupper på herrsidan, ett a-lag och en utvecklingsgrupp, säger Per Eriksson.

Ordföranden är nöjd med verksamheten och spelarnas prestationer.
– Vi har lag i division 1 på både herr- och damsidan, där herrarna som sagt gör det riktigt bra samtidigt som damerna har det lite tuffare. Dessutom har vi många unga spelare som samlar på sig rutin i utvecklingslaget. Verksamheten är till belåtenhet och det känns som att föreningen är precis där vi ska vara, säger han.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 2, 2022.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS