ANNONS

Säters kulturchef har slutat

SÄTER Säters kulturchef Anette Stengård har lämnat sin tjänst. Hennes ersättare är inte klar ännu.

Anette Stengård går vidare till en chefstjänst för bild och form inom Region Dalarna.
– Vi avtackade henne med tårta i fredags (den 21 februari). Jag vet inte exakt vad Anette får för arbetsuppgifter på Region Dalarna men har förstått att hon bland annat blir engagerad i Mentalvårdsmuseet i Säter. Och sedan får hon väldigt nära till sin nya arbetsplats, det kan man ju förstå att det lockar, säger Lennart Götesson (S), kulturnämndens ordförande.

Annonsbladet har tidigare varit i kontakt med Anette Stengård som då sade att hon inte ville säga så mycket om sitt nya uppdrag innan alla papper var påskrivna.
– Jobbet i Säter är inte något jag flyr från. Det är ett fantastiskt kul ställe att få jobba på och mycket bra har hänt de senaste åren, har hon tidigare sagt till Dalarnas Tidningar.

Rekryteringsarbetet med att hitta en ny kulturchef har inte inletts ännu.
– Vi inväntar att den nya kommundirektören (Marita Skog, red:s anm.) ska tillträda för att sätta sin prägel på organisationen. Så det lär dröja ett par månader innan vi har rekryterat en ny kulturchef, tror Lennart Götesson.

Hur löser ni situationen så länge?
– I första hand är det Jonna Steinrud och Pia Eskola på biblioteket som delar på kulturchefens arbetsuppgifter. De flesta inom förvaltningen får ta en liten del av uppgifterna, säger Lennart Götesson.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter), nr 11 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS