ANNONS

Säters IF-fostrade Patrik Norén är tillbaka i Leksands IF.
Foto: Skärmdump från Leksands IF:s hemsida

Säterbördige Patrik Norén tillbaka i Leksands IF

SÄTER Patrik Norén, med moderklubb Säters IF, är tillbaka i Leksands IF. Backen har skrivit på ett tvåårskontrakt. “Det känns otroligt kul och inspirerande”, säger han till klubbens hemsida.

Efter att ha spelat två säsonger i Skellefteå AIK har Säterbördige Patrik Norén nu återvänt till Leksands IF. Inför säsongen 2008-09 lämnade han moderklubben Säters IF och flyttade norrut.

Efter att ha lånats ut till Timrå IK till säsongen 2013-14 lämnade Norén Leksand och spelade två säsonger i Uppsalaklubben Almtuna IS. Till säsongen 2016-17 var han tillbaka i Leksand, men lämnade sedan klubben för Skellefteå AIK varifrån han nu alltså åter har återvänt till Leksands IF, som han hittills har spelat 287 tävlingsmatcher för.

– Det känns otroligt kul och inspirerande att komma tillbaka hem till Leksand. Jag tror verkligen på detta lag och jag vill vara med på resan och utmaningen att etablera oss i SHL på allvar, säger Norén till klubbens hemsida.

– I Patrik får vi får en laglojal, oöm och en extremt bra karaktär in i gruppen. Patrik kommer att höja den dagliga tävlingen samt bidra med sina ledaregenskaper på ett väldigt positivt sätt för oss. Patrik är inte den flashigaste spelaren, men han står upp för laget i alla situationer och kommer att bidra med ett enkelt, fysiskt och uppoffrande spel varje dag, säger Thomas Johansson, general manager i Leksands IF, om nyförvärvet.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 33, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS