ANNONS

Säter klarade kontraktet i trean

SÄTER. Säters IF klarade kontraktet i division 3 södra Norrland. Genom att på hemmaplan besegra Hille med 3 – 1 var saken klar.

I säsongens sista seriematch kunde Säters IF säkra kontraktet i division 3 södra Norrland. Och de gjorde det genom att på hemmaplan vinna över Hille IF med 3 – 1, efter att det i halvlek stod 0 – 0. I och med segern slutade Säter på sjunde plats med 26 poäng.
Säsongsavslutningen för Säter har varit imponerade. På de fem sista matcherna blev det fyra segrar och en oavgjord.

Dock såg det betydligt mörkare ut efter våromgången. Efter 14 spelade matcher hade laget samlat i hop 10 poäng och parkerade på sista plats i tabellen. Den som fick ta sig an det till synes omöjliga uppdraget att rädda kontraktet i trean var tränaren Roland Bärtilsson. Han har dock aldrig tvekat på lagets kapacitet.
– Jag sade från början att vi skulle klara det här, säger han.
– Vi valde att spela offensivt trots att vi var ett bottenlag. Det i samband med att spelarna ställde upp på mina idéer och lyfte sig gav vår positiva vändning.

En injektion i laget var de fyra amerikaner som anslöt till truppen till höstens matcher. De höjde kvalitén på såväl träningar som matcher och fick övriga spelare att också höja sig. En titt på spelarstatistiken ger vid handen att Andreas Helmersson vann den interna skytteligan med 17 poäng (15 mål och 2 assist) på 19 spelade matcher. Tvåa blev Dmitry Zhuravlev som på åtta matcher samlade ihop 10 poäng (3 mål och 7 assist), och fyra blev Darion Mealing med 6 poäng (2+4) på åtta matcher.
– Jag ser de här två månaderna som oerhört värdefulla i mitt liv, säger Roland Bärtilsson när han summerar ihop sina intryck.

Om sin framtid i Säters IF svarar Roland Bärtilsson:
– Jag är öppen för en diskussion om de tycker det.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 42 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS