Säter blir en del av Glokala Sverige

Säters kommun har antagits i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Annelie Börjesson är ordförande i FN-förbundet och är glad över att projektet växer. Foto: Svenska FN-förbundet
Foto:
SÄTER. Säters kommun har antagits i Svenska FN-förbundets och SKR:s gemensamma projekt Glokala Sverige.

Säter är en av de 50 kommuner och regioner som antagits inför 2020.
Glokala Sverige är ett utbildnings- och kommunikationsprojekt som drivs av Svenska FN-förbundet och Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, med stöd av Sida. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling i hela Sverige.
– Det här är en viktig grund för att vi ska komma framåt och arbeta fokuserat med vårt övergripande mål om att Säters kommun ska gå mot att bli en hållbar kommun socialt, ekonomiskt och miljömässigt, säger Anna Nygren, miljösamordnare i Säters kommun, i ett pressmeddelande.
16 av landets 20 regioner och 130 av landets 290 kommuner deltar nu i projektet.
– Vi är glada och stolta över att nära hälften av landets kommuner och regioner är medlemmar i Glokala Sverige. Genom vårt samarbete ökar vi förutsättningarna för att hela Sverige ska vara med och bidra till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling, säger Annelie Börjesson, ordförande i Svenska FN-förbundet, i pressmeddelandet.

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v5

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Tre seriesegrar på tre år! Nu är nykomlingen IBF Hedemora redo för kommande helgs seriepremiär i division 2 mot IBK Östhammar.
Nu är IBF Hedemora trött på sjundeplatser. När division 1-serien inleds den 26 september vill tränare Peter Gunnarsson vara med i toppen med sina adepter.
Hon hade redan 13 SM-guld i "bagaget" när hon ställde upp i SM i skeet. Men det hindrade inte Maria Olofsson från Hedemora att ta ännu en medalj - denna gång ett silver och hennes 28:e.