ANNONS

Säters stadshotells ägare Danne Granudd såg Sara Tillema potential och erbjöd henne anställning, Något som uppskattas mycket av Sara.
Foto: Veronica Rigtorp

Sara fick jobb efter praktiken

SÄTER. Sara Tillema, 28 år, är en de som fått jobb genom satsningen FIE.

Efter flera bakslag, blev praktikplatsen hos Säter stadshotell vändpunkten för Sara, och i november i fjol frågade ägaren Danne Granudd om Sara var intresserad av att bli anställd.
– Det kändes bra, det trodde jag inte skulle hända. Tänkte att jag får väl ha praktik hela livet. Så att bli erbjuden anställning var den bästa julklappen, säger en strålande glad Sara Tillema.
Sara arbetstränade innan på Bollie café. När caféet såldes fick Sara sluta, då de nya ägarna redan var två.

Det blev en tråkig tid för Sara som gick hemma hela dagarna, igen. Resan till jobb har inte varit någon dans på rosor, snarare en berg- och dalbana på många sätt.
Det blev till att söka ny praktikplats och med hjälp av kommunens Helén Johansson blev det napp hos Säters stadshotell.
Till en början jobbade Sara 12 timmar i veckan, sedan trappades tiden upp och det ökades till 18 timmar fördelat på tre dagar i veckan.

1 juli 2018 tog den nuvarande ägaren Danne Granudd över verksamheten, och han såg potential i Sara. Med ökat ansvar växte Sara, på sin nya praktikplats och i november strax innan julborden drog i gång, tog Danne upp diskussionen med Sara om en anställning.
Då jobbade hon 50 procent och under julborden blev det extra tid.
Första januari anställdes Sara på 75 procent. Något hon är mycket lycklig över.
– Det är så härligt att komma hit varje dag, jag är så tacksam.

Här är hon en av sex anställda, en i laget. Innan kände hon det som att alla såg ner på henne. Nu går hon rakryggad och är en förebild för andra som är ute på praktik. Hon vill sända budskapet till andra att det går om man visar att man vill.
– Det är en otroligt bra känsla att försörja sig själv. Jag har fått bättre ekonomi och bättre självförtroende. Det är stort för mig att ha ett jobb, förklarar Sara.
– Jag tycker det funkar jättebra, en vinn-vinn situation för oss båda, förtydligar Danne Granudd.

Alla är glada över den lyckade utgången av praktikplatsen, inte minst Helén Johansson som säger att hon är så glad över att ha fått varit med på Saras resa.
– Jag vill likna det med att vi har åkt i en bil. Till en början körde jag och Sara satt i baksätet. Under de fem åren har hon klivit fram och till slut kört själv. Känslan när hon stannade och släppte av mig är helt obeskrivlig, säger Helén Johansson och ögonen tåras av lycka.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 18 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS