ANNONS

Sandra Alvarsson har axlat rollen som ny verksamhetssamordnare hos Hedemora Handlingskraft.
Foto: Mikael Eriksson

Sandra ska se till att saker blir gjorda

HEDEMORA. Sandra Alvarsson är ny verksamhetssamordnare hos Hedemora Handlingskraft. Efter några på annan ort har hon återvänt hem till Hedemora.

32-åriga Sandra Alvarsson har återvänt hem till Hedemora med en verktygslåda fylld av erfarenheter och kunskaper från ekonomistudier i Jönköping och arbete med affärsutveckling, ledarskap och försäljning i Stockholm.
Kunskaper och erfarenheter som gör henne som klippt och skuren för arbetet som verksamhetssamordnare hos Hedemora Handlingskraft.
– Jag ville hitta ett smidigare liv, säger hon om varför hon valde att byta bort storstadspulsen mot det lite lugnare tempo som råder i en stad som Hedemora.
– Det är lätt att bo i Hedemora, säger hon.

Sandra beskriver det ett stort projekt att bara åka och handla i Stockholm.
– Här är det gjort på tio minuter, jag kan parkera bilen direkt utanför butiken, säger hon med ett skratt.
Den nya livssituationen ger henne möjlighet att hinna med hennes två stora fritidsintressen som är hästar och jakt.
Hon beskriver sig själv som glad och positiv.
– Jag har lätt att få med mig andra, säger hon.

Handlingskrafts ordförande Daniel Erlandsson säger att Sandra är en person som ger energi och han konstaterar i nästa andetag att de är glada över att ha lyckats rekrytera Sandra till uppdraget.
– Vi hade fler bra sökande till tjänsten, säger han.
En förklaring till att man denna gång attraherade fler att söka är att dels att Hedemora handlingskraft blivit mer känt och dels att man gjort sin läxa när det gäller hur man ska söka efter folk.

Som namnet på tjänsten antyder så handlar arbete för Sandra mycket om att samordna Handlingskrafts verksamhet med andra aktörer så man inte jobbar med samma saker. Men också att kunna fånga upp för att ge näring och energi till olika initiativ som tas för att utveckla Hedemora, och med Hedemora så syftar man på hela den geografiska orten.
– Jag ska se till att saker blir gjorda, att folk vill göra det de ska, skrattar hon.

Tjänsten är på halvtid, men Daniel Erlandsson säger att ambition är på sikt att det ska bli ett heltidsuppdrag.
Sandra kommer att komplettera arbetet som verksamhetssamordnare med att även arbeta som konsult och då med fokus på social medier och ledarskap.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 50 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS