ANNONS

Hedemorakonstnären Sam Ragnarsson ställer ut på Folkets hus i Säter, med start den 16 februari. Han målar mycket figurer, både i svartvitt och i färg.
Foto: Pär Sönnert

Sam ställer ut i Folkets hus – för andra gången

HEDEMORA/SÄTER Hedemorakonstnären Sam Ragnarsson ställer ut sina konstverk på Folkets hus i Säter. För andra gången, visade det sig. – Tydligen hade jag ställt ut där tidigare, säger han.

Han är född i Blekinge och varit bosatt i Stockholm innan han hamnade i södra Dalarna, först i Dyviken i Stora Skedvi och sedan flera år tillbaka i centrala Hedemora. När Sam Ragnarsson fick frågan om att ställa ut på Folkets hus i Säter visade det sig att det blir en repris.
– De frågade om jag vill ställa ut där igen. “Vadå igen?” frågade jag. Jag hade tydligen ställt ut där en gång tidigare, för många år sedan, men det hade jag glömt bort. Det blir kul att ställa ut i närområdet igen. Tidigare har jag även bland annat ställt ut i kommunhuset här i Hedemora, säger Sam Ragnarsson, som dessutom har deltagit i Stockholms Konstsalong i tio år.
– Dock inte i år. Det är rätt dyrt att ställa ut där så det gäller att man säljer många tavlor för att det ska gå ihop, säger Sam Ragnarsson.

Hans tavlor innehåller många figurer, ansikten och ögon.
– Jag hade två bullterrier-hundar tidigare och de dyker ofta upp i mina verk. Jag målar både med färger och i svartvitt och skapar i tusch, akryl eller akvarell.

Var hämtar du inspirationen från?
– Jag bygger upp bilderna i huvudet och målar fritt, utan några skisser. Sedan kan jag vänta ett tag och bygga på bilden efterhand, säger Sam Ragnarsson som har målat sedan ungdomsåren.

Fram till utställningen ska han bestämma hur många tavlor han ska visa upp.
– Och det är svårt att välja ut dem. Utrymmet i Folkets hus är rätt stort, så det ryms ganska många tavlor, säger Sam Ragnarsson.
Vernissagen för den ännu namnlösa utställningen är den 16 februari, klockan 14. Utställningen pågår fram till den 2 mars.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 7, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS