Säljer fastigheter för att bygga bostäder

Hessegården med Tunagården i bakgrunden är de två äldreboenden som ingår i försäljningen till Vectura Fastigheter AB. Prislappen är 110 miljoner kronor för Hessegården och 7,2 miljoner för Tunagården.
Foto: Veronica Rigtorp
BORLÄNGE. Försäljning och förvärv av Hessegården, Tunagården och Lärarinnan förbereds av kommunen.

Just nu förbereder Borlänge kommun för försäljningar och förvärv av tre fastigheter.
Tre avtal ingår i fastighetsaffären som görs tillsammans med Vectura Fastigheter AB. Fastighetsaffären rör försäljning av två äldreboenden, Tunagården och Hessegården i Romme och ett förvärv av en obebyggd fastighet, längs Siljansvägen på Östermalm i Borlänge. Avtalen för fastigheterna ska beslutas i fullmäktige den 12 februari.
– Det är glädjande att en stor aktör som Vectura Fastigheter AB vill investera i Borlänge.

Genom att sälja fastigheterna skapar kommunen förutsättningar att utveckla och bygga nya äldre- och trygghetsboende, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.
Hyresgästerna och verksamheterna på Tunagården och Hessegården påverkas inte av ägarbytet. Kommunen fortsätter att hyra båda boenden av den nya fastighetsägaren Vectura Fastigheter AB, som förvaltar och äger ett flertal vård- och omsorgsboenden i Sverige.

– Vi ser fram emot att förvärva två fastigheter i Borlänge och Dalarna, där vår blivande hyresgäst Borlänge kommun fortsatt kan bedriva äldreboendeverksamhet. Vi har ett fantastiskt fint samarbete med kommunen idag och ser fram emot att vidareutveckla beståndet. Genom förvärvet befäster vi dessutom vår långsiktiga närvaro i kommunen, säger Susanne Ekblom, VD på Vectura Fastigheter.

Den idag obebyggda fastigheten som Borlänge kommun förvärvar av Vectura Fastigheter AB är redan planlagd för bostäder. Ambitionen är att gå ut med en markanvisning för att möjliggöra för nya bostäder på platsen.
– Med förvärvet av den här fastigheten gör vi det möjligt för byggande av fler bostäder i centrala Borlänge, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 06 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

ORNÄS. Anrika borlängeföretaget CTH och kulturprisbelönta allmogemålaren Slotts Barbro och Siljansnäs designern Pirjo design, visar sina sammanvävda färdigheter i en modevisning den 17 augu
BORLÄNGE. Stort intresse när bolaget Stafina söker en ung VD i åldern 18-26 år, till nystartat bolag verksamt inom e-handel.
BORLÄNGE. Sveriges mest kända arkitekt Gert Wingårdh formger Borlänges stationsområde. Det blir ett nytt landmärke i stadsbilden och ska göra hela Dalarnas knutpunkt mer levande.