ANNONS

Torghandel vid Rådhustorget skulle göra Säter attraktivare, menar en medborgare.
Foto: Karin Diffner

Så vill Säterbor förbättra kommunen

Säterborna är aktiva när det gäller att lämna in förslag för att göra sin kommun bättre. Det handlar om allt från skyltar och rondeller till torghandel och simning.

Flera nya medborgarförslag har kommit in till kommunen. Två handlar om Gustafs. En medborgare föreslår att kommunen anlägger två rondeller där, en vid Ica Gustafs och en vid korsningen mot Stora Skedvi.
“Tillbuden är många, bara tur att det inte händer något allvarligt”, skriver han i sitt förslag.
Medborgaren föreslår också att det ska sättas upp en skylt vid kyrkan där det står Gustafs kyrka – som det brukar göra utanför andra kyrkor.
“Kyrkan är ju en sevärdhet, den har en av landets största altartavla. Kommunen bör göra lite mer reklam för kyrkan”, skriver han.
Ett annat förslag som kommit in till kommunen handlar om simning. En invånare skriver att han – och många med honom – vill ha möjlighet att simma på morgonen. Han föreslår att badet ska vara öppet för motionssimning två vardagar i veckan mellan klockan sex och halv nio.
“Detta ligger i tiden då vi medborgare söker aktiviteter på hemmaorten under dessa coronatider samt att det är positivt för folkhälsan”, menar Säterbon.
Torghandel på Rådhustorget vore ett bra sätt att göra Säter attraktivare, tycker en annan förslagsställare. Han tycker att det skulle kunna ske på helger och vid speciella tillfällen och att handeln gärna kunde inramas av musik eller annan underhållning.
“Det ökade antalet besökare på marknadsdagarna kommer att gynna samtliga butiker och näringsidkare i Säter, med en växande handel får vi en starkare och livskraftigare handel och det behövs i Säter i dag”, skriver han.
Nu kommer förslagen att utredas av tjänstemän i kommunen innan politikerna fattar beslut om de ska förverkligas eller inte.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS