ANNONS

Syskonen Anna Andersson och Jonas Andersson, äger och driver Bröderna Bergströms i Smedjebacken. De har hittat flera bra sätt att coronasäkra handeln för kunderna.
Foto: Veronica Rigtorp

Så covidsäkras handeln i Smedjebacken

På Bröderna Bergströms i Smedjebacken följer man folkhälsomyndighetens rekommendationer, men har även tagit till andra lösningar för att handeln ska gå så smidigt som möjligt.

Klädbutiken har förmånen av stora butiksytor, så kunderna kan sprida ut sig i lokalen. På golvet finns det avståndsmarkeringar till kassan, och nyligen fick Bergströms precis som de andra butikerna på orten de nya runda märken som klistras på golvet med påminnelse att hålla avstånd.
– Det var i våras som vi tillsammans med kommunens näringslivsenhet började med “Tänk globalt – handla lokalt /Lokal – Lojal, för att skydda handeln i Smedjebacken. Tack vare att vi fick till ett bra arbete då, var det därifrån vi utgått med arbetet för att covidsäkra handeln, nu när andra vågen av covid slog till, berättar Jonas Andersson, delägare i Bröderna Bergströms.
– Det ger en viss tyngd att vi har gemensamt budskap på allt material och att kommunen finns med i detta, fortsätter han.

Vid ingången till butiken finns också handsprit för kunderna, likaså som många lokaler erbjuder i dag, där mycket folk vistas.
– Vi erbjuder också att de kan ringa in och beställa varor, som vi ställer ut och de kan då betala med Swish, säger Anna Andersson, den andra halvan av delägandet i Bröderna Bergströms.
Företaget har hemsida där kunder kan näthandla och där erbjuder man nu fri frakt.
– Vi ser bara näthandeln som ett komplement till butiken. Vi är ju fortfarande en butik där man vill klämma och känna på kvaliteten, förtydligar Anna Andersson.

Företaget har också infört hemkörning inom Smedjebackens kommun. Jonas Andersson visar upp magnetdekalerna som tagits fram för att fästas på bilen när företaget är ute och levererar, så kunderna vet vem som kommer.
Andra åtgärder för att covidsäkra för kunder i riskgrupperna, är erbjudande om att boka egen tid i butiken utanför ordinarie öppettider. Vilket flera nappat på.
Anna kläckte också konceptet “Helgkassen”, som fick mycket uppmärksamhet på nätet.
Helgkassen innehöll sockor och kalsonger och kassarna hängdes på en ställning utanför butiken.
Där hämtade och betalade kunderna varorna på nästintill samma manér som vid en driv-in.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS