S, C och V fortsätter att styra i Hedemora

Ola Gilén (S), Kristina Lundgren (C) och Kenneth Andersson (V) säger att de kommit överens om att fortsätta att regera tillsammans under den kommande fyra mandatperioden
Foto: Mikael Eriksson
HEDEMORA. Socialdemokraterna och centern med stöd av vänsterpartiet fortsätter att styra Hedemora.

I fredags avslutades förhandlingarna och de tre partierna socialdemokraterna, centern och vänsterpartierna kom överens om att fortsätta det samarbete som pågått sedan 2012.
Ola Gilen (S) har rollen som kommunstyrelsens ordförande medan Kristina Lundgren blir vice ordförande i kommunstyrelsen.

Men det är endast med ett mandats övervikt som de kommer att styra. S, C och V får tillsammans 20 av de 41 mandaten i kommunfullmäktige. Övriga partier får tillsammans i teorin 21 mandat men då två av Sverigedemokraternas stolar redan från början kommer att vara tomställda innebär det i praktiken att oppositionen har 19 mandat.

En av de största utmaningarna under den kommande mandatperioden är ekonomin, att få den i balans.
– Vi har kommit överens om att kommunalskatten ska vara oförändrad under den kommande mandatperioden, säger Kenneth Andersson (V).

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HEDEMORA. Statens kulturråd har beviljat Hedemora kommun 458 500 kronor till skapande skola. Pengarna är vikta för barn och elever i förskolan till årskurs 9.
SÄTER Efter viss försening har fäboden i Säterdalen slagit upp grindarna. Djuren är på plats för sitt speciella sommarjobb. – Kommunen har investerat två miljoner kronor i fäboden, främst på
HEDEMORA. Att vara språkvän ger möjlighet till att upptäcka och få ta del av andra kulturer och möta människor med en annan bakgrund. 28 nyanlända personer vill hitta någon etablerad svensk