S, C och V fortsätter att styra i Hedemora

Ola Gilén (S), Kristina Lundgren (C) och Kenneth Andersson (V) säger att de kommit överens om att fortsätta att regera tillsammans under den kommande fyra mandatperioden
Foto: Mikael Eriksson
HEDEMORA. Socialdemokraterna och centern med stöd av vänsterpartiet fortsätter att styra Hedemora.

I fredags avslutades förhandlingarna och de tre partierna socialdemokraterna, centern och vänsterpartierna kom överens om att fortsätta det samarbete som pågått sedan 2012.
Ola Gilen (S) har rollen som kommunstyrelsens ordförande medan Kristina Lundgren blir vice ordförande i kommunstyrelsen.

Men det är endast med ett mandats övervikt som de kommer att styra. S, C och V får tillsammans 20 av de 41 mandaten i kommunfullmäktige. Övriga partier får tillsammans i teorin 21 mandat men då två av Sverigedemokraternas stolar redan från början kommer att vara tomställda innebär det i praktiken att oppositionen har 19 mandat.

En av de största utmaningarna under den kommande mandatperioden är ekonomin, att få den i balans.
– Vi har kommit överens om att kommunalskatten ska vara oförändrad under den kommande mandatperioden, säger Kenneth Andersson (V).

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

STJÄRNSUND. Södra Dalarna får nu en öl, mat och musikfestival. I samband med Skördefesten så arrangeras festivalen, som fått namnet Fröjda, i Smedjan i Stjärnsund.
HEDEMORA. Södra Dalarnas Skördefest fyller 10 år. – Vi är Dalarnas absolut största matevent och ett av de matevent som samlar flest mataktörer i hela Sverige, säger Olle Bengtsson.
SÄTER Flera stora tallar, på kommunens mark, har av misstag sågats ner på Skönviksområdet. Nu förs diskussioner mellan kommunen och SBB om kompensation för de nedsågade träden.