ANNONS

Linda Bängs Eriksson, Sofie Persson och Hanna Fredriksson är med sin elitserierutin viktiga kuggar i det AvestaBrovallen som nu har siktet inställt på seriesegern i division 3. När serien startar om efter juluppehållet ligger A/B tvåa, en poäng bakom Arbrå HK. Vi– kan absolut ta hem serien om alla får vara hela och att vi får ihop det bra på träningarna”, säger Hanna.

Rutinerat gäng är med i toppen

AVESTA. AvestaBrovallens handbollsdamer är med i toppen av division 3 och de har en stor chans att ta hem seriesegern.

I laget återfinns mycket rutin och tre viktiga spelare var med på den tiden A/B spelade i elitserien. De två säsongerna 2006/2007 och 2008/2009 hörde AvestaBrovallen HF hemma i damernas högsta handbollsserie. Efter den storhetstiden har A/B sjunkit i seriesystemet och spelar numera i division 3.
Tjejerna klev in i juluppehållet som tabelltvåa, en poäng bakom Arbrå HK, och AvestaBrovallen är det enda laget i serien som har förlustnollan intakt. Sex segrar och tre oavgjorda matcher har det blivit under hösten.
– Det känns som vi förlorat två av de oavgjorda matcherna och vunnit en av dem, säger Sofie Persson.
Sofie Persson, 32 år, är en av tre spelare som har rutin från tidigare elitseriespel i A/B. De två andra är Hanna Fredriksson, 34, och Linda Bängs Eriksson, 43, och mycket av deras rutin och kunskap ligger bakom lagets starka säsong.
Känner ni också att ni är viktiga för laget med er erfarenhet?
– Jo, men det gör vi ju. Alla vi tar tag i saker och jag tycker att vi är omhändertagande, säger Hanna.
– Ja, det är vi. Men vi säger till ibland och vi kan nog rappa i också om vi behöver skärpa oss, fyller Linda i.
Sofie, Hanna och Linda är alla tre mammor och vardagen kräver ett pusslande för att hinna med träningar och matcher. Men något problem med motivationen har de inte.
– Det är ett roligt lag, ett bra gäng där alla är med och bidrar. Många känner varandra sen länge, även de som inte spelat i elitserien, säger Hanna.
– Det är så kul med boll och att komma hit och träna, säger Linda.
– Och vi kan ju inte sluta före ”Bängan” (Linda Bängs Eriksson), säger Sofie och skrattar.
Trion har en hel del idéer om hur laget skall agera, något som tränaren Andreas Olsson ibland kan skoja om.
– ”EA” (Andreas) säger att vi inte är så lätta att ha hand om, säger Hanna med ett skratt och fortsätter.
– Men vi har nog ganska mycket vilja och tankar men han låter oss styra en del på plan, vi vet ju vad som kan funka.
Att tjejerna är med och styr en del är inget problem alls för Andreas utan tvärtom så är han mycket glad för att den rutinerade trion finns kvar i laget.
– De är viktiga och betyder jättemycket. De har mycket rutin och ger stöttning och lär ut tips och tricks till de yngre. Det är viktigt att de vill vara kvar för de är förebilder hur man skall agera och de yngre ser upp till dem, säger Andreas Olsson.
Juluppehållet blev långt för tjejerna men nu är omstarten nära. Lördag 1 februari tar A/B emot bottenlaget HF Rimbo och där finns det inte utrymme för några tappade poäng om det skall kunna bli den serieseger som laget nu går för.

KENNETH JOHANSSON

Publicerat i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v5

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS