ANNONS

Rusty Nail, från Avesta/Norberg, består av Mikael Koivunen (sång och bas), Johnny Eklund (gitarr och sång) och Daniel Hellman (trummor och sång). Den 4 april kommer trions fjärde album Asylum.
Foto: Fredrik Findahl

Rusty Nail släpper ny platta: “Det finns material för fler”

AVESTA/NORBERG Hårdrockarna i Rusty Nail, från Avesta och Norberg, släpper snart sin fjärde skiva på sex år. – Det gäller att smida medan det är roligt, säger trummisen Daniel Hellman.

2014 korsades vägarna för Mikael Koivunen, Johnny Eklund och Daniel Hellman. Sedan dess har Rusty Nail släppt flera skivor. Den fjärde kommer den 4 april.
– Vi tre träffades på en fest och jammade lite. Jag och Johnny är från Avesta och Mikael är från Norberg. De två spelade ihop tidigare i andra band och så dök frågan upp om vi skulle göra något tillsammans, berättar Daniel Hellman.

De hämtar inspiration från gamla idoler från 1970- och 80-talet.
– Det är mest klassisk gitarrbaserad hårdrock som Rainbow och AC/DC, säger Daniel Hellman.
Trion hjälps åt att skriva låtarna.
– Men jag håller mig mer till texterna och låter de båda som är mer musikaliska att skriva musiken, säger Daniel Hellman med ett skratt.

2014 släppte de skivan Never To Late som följdes av Running Out Of Ideas (2015) och Watching My Friends (2017). Och nu är det dags igen. Den 4 april har de releasefest i Norberg för den nya plattan som heter Asylum.
– Vi hade som mål att göra en skiva ihop. Nu är vi uppe i fyra stycken. Vi är rätt produktiva av oss, det blir så när det är roligt. Det gäller att vi smider medan det är roligt, säger Daniel Hellman.

Blir det en femte skiva om något år?
– Det satsar vi på. Det finns absolut material för fler skivor. Sedan försöker vi komma ut och spela en del också, men det är svårt att få spelningar. Man får ligga på mycket och ringa och mejla till arrangörerna, säger Daniel Hellman.

Har ni hämtat bandnamnet från whiskydrinken med samma namn?
– Nja, det var nog mer att vi kände oss ringrostiga när vi började.

Men ni kanske serverar Rusty Nail på releasefesten?
– Det var ingen dum idé! men jag tror att vi håller oss mer till öl, säger Daniel Hellman.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 13, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS