ANNONS

Ronny Wedin är med och startar Runacademy i Avesta.
Foto: privat

Runacademy har kommit till Avesta

Löparsugen? Då ska du läsa det här! Kommade tisdag startar Runacademy i Avesta med samling vid Metropoolen. – Första gången är en prova-på-gång, berättar Ronny Wedin.

Runacademy startade 2013 och finns på 70 orter i Sverige. Totalt är det cirka 60 000 löpare som varje vecka tränar – nu har Runacademy kommit till Avesta.
– Det är inte första gången gruppträning i löpning genomförs i Avesta, men första gången i Runacademys regi, säger Ronny Wedin, platschef för Runacademy i Avesta.
Ronny är en idrottsprofil i Avesta, dels för hans engagemang i löpning men också för hans insatser för skidåkning.
– Jag har alltid varit intresserad och tränat, berättar 29-åringen.

Nu ska Ronny tillsammans med sina ledare Johanna Södergård, Mattias Hummeljut och Sebastian Aldén leda en löpargrupp i Avesta
– Vi vänder oss till alla, även nybörjare. Sedan har vi ett samarbete med Diccfors Consult-Trading AB som även bedriver löpargrupper och gymverksamhet.
Totalt kommer det att bli 15 träningstillfällen med start den 17 mars. Men redan kommande tisdag, den 10 mars, är det prova-på-löpning som är kostnadsfri.
– Då kan man vara med och se om det är intressant. Vår slogan är ”Alla ska med” och det har ingen betydelse hur mycket man tränat innan.

Samling vid Metropoolen klockan 18.00 är det som gäller.
– Vi kommer att köra 75 minuter vid varje gång och även om man inte är hemma i Avesta under någon av träningstillfällena så kan man få inspiration och följa sitt träningsprogram vid eget tillfälle eller på annan ort tillsammans med Runacademy
I avgiften ingår ett träningsprogram och tillgång till Runacademys hemsida. Dessutom får du då en hel del rabatter från olika företag, bland annat på träningsresor.
– Det kommer att finnas fyra instruktörer som hjälper till med bland annat lite tips och trix, berättar Ronny Wedin.

Antalet utövare av regelbunden löpning i Sverige har de senaste åren ökat rejält.
– Det finns många som inte vill springa själv och även få hjälp och stöd med sin träning så det anpassas till sin nivå. Redan nu har vi många som anmält sig och vill vara med.
Ronny Wedin berättar att han brinner för individuell träning och genomförde i år sitt tionde Vasalopp.
– Jag har jobbat i flera löpargrupper genom åren med bland annat Avesta kommun, gymverksamheten Må Bättre, nuvarande Actic, och Avesta OK, säger han.

Fakta Runacademy
Runacademy startades 2013 av Petra Kindlund på Södermalm i Stockholm.
Syftet är att sprida löparglädje och få fler att lära sig hur löpningen kan bli roligare.
Den 10 mars startar Avesta Runacademy med en prova-på-gång med start klockan 18.00 vid Metropoolen.
Veckan efter kör vårprogrammet i gång.
Vill du veta mer kan du besöka hemsidan: runacademy.se

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS