ANNONS

Nybildade RSMH-Dalarnas kör under en repetition i Mora.
Foto: Privat

RSMH startar kör – premiären sker i Säters kyrka

SÄTER De fyra RSMH-föreningarna i Dalarna har startat en kör. Den första konserten kommer att hållas i Säters kyrka.

RSMH står för Riksförbundet för social och mental hälsa. De fyra lokalföreningarna i Dalarna är RSMH Viljan vid Siljan (Mora) RSMH-Hoppet (Säter), RSMH-Glädjespridaren (Falun) och RSMH-Lamellen (Borlänge). Nu har de fyra föreningarna bildat den gemensamma kören RSMH-Dalarnas kör.

– Det är drygt 30 personer med i kören. Föreningen i Mora sjöng tidigare och Agneta Dahlqvist föreslog att vi borde bilda en gemensam kör, berättar Anette Kruse, som jobbar som kamratstödjare inom RSMH Hoppet i Säter.

Kören leds av Curt Andreas och sjunger bland annat Elvislåtar, på både engelska och svenska. Den 17 mars blir det premiär för kören då de håller konserten Crazy in Elvis i Säters Kyrka. Förutom RSMH Dalarnas kör medverkar solisten Jesper Halberg. Orkestern kommer från Rytmus i Borlänge.

– Detta gör vi för att uppmärksamma psykisk ohälsa och för att bryta ensamheten. Tanken är att vi ska turnera runt och göra flera konserter framöver. Alla som vill vara med i kören är välkomna att börja. Man behöver inte kunna sjunga för att vara med i vår kör, säger Anette Kruse.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 12, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS