ANNONS

Hedemora Rotaryklubb arrangerade en debattkväll för att diskutera Hedemoras framtid. Från kommunens sida deltog ekonomichefen Bengt Hansson, oppositionsrådet Lennart Mångs (M) och kommunalråden Christina Lundgren (C) och Stefan Norberg (S).
Foto: Margareta Olsson

Rotaryklubben arrangerade debattkväll om Hedemoras framtid

HEDEMORA Drygt 30 personer kom till Hedemora Rotaryklubbs debattkväll. Ämnet för kvällen var “Hedemoras framtid” och deltog gjorde flera av kommunens toppolitiker.

På ovanvåningen av Stadshotellet i Hedemora höll Rotaryklubben debattkvällen. Det diskuterades bland annat kommunens ekonomi samt fördelar och nackdelar med att mindre kommuner skulle kunna slås samman.

– Rotary jobbar mycket i det fördolda och det är många som inte vet vad vi gör. Vi vill gärna visa att vi deltar i samhällslivet och att vi värnar om det lokala. Därför arrangerade vi den här kvällen för att öppna upp oss lite och visa att vi inte bara är ett gäng gubbar som träffas och äter lunch tillsammans, säger Margareta Olsson, programansvarig inom Hedemora Rotaryklubb.

Från kommunens sida deltog kommunalråden Stefan Norberg (S) och Christina Lundgren (C), oppositionsrådet Lennart Mångs (M) och ekonomichefen Bengt Hansson.
– Publiken hade många viktiga frågor till dem, bland annat om kommunens ekonomi. Flera i publiken var lite oroliga över byskolornas framtid. Detta är ett bra sätt för oss att visa att vi följer med i den lokala debatten, säger Margareta Olsson.

Kommer ni att ha flera liknande kvällar framöver?
– Det kommer absolut att bli fler öppna möten som vi kan bjuda in folk till. Detta är även ett sätt för oss att bli fler medlemmar. Inom Rotary lär vi oss av varandra. Vi bjuder in gäster till våra möten och gör många studiebesök så vi lär oss något nytt varje vecka, säger Margareta Olsson.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 13, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS