ANNONS

Den nye chefen för framtidssatsande Dalregementet I13 heter Ronny Modigs. Strategin är att han tillträder befattningen officiellt i samband med höstens planerade regementsetablering.
Foto: Sonny Jonasson

Ronny Modigs är framtidssatsande Dalregementets nye chef

FALUN/DALARNA. Nu står det klart att Dalregementets nye chef heter Ronny Modigs. En erfaren yrkesman inom Försvarsmakten. Och med rötterna fast förankrade i Falun. – Otroligt spännande att få vara med i skapandet av ett helt nytt regemente, framhåller en entusiastisk Ronny Modigs.

Formellt tillträder Modigs chefsbefattningen i samband med etableringarna som är planerade att ske under hösten och i Sollefteå tidigt nästa år.
Förutom Ronny Modigs för Dalregementet I 13 i Falun har också förtroendet i chefsroller tilldelats följande:

▪ Fredrik Herlitz för Älvsborgs amfibieregemente, Amf 4 i Göteborg
▪ Teddy Larsson för Norrlands dragonregemente, K 4 i Arvidsjaur
▪ Jonas Karlsson för Västernorrlands regemente, I 21 i Sollefteå med Jämtlands fältjägarkår i Östersund
▪ Pernille Undén för Upplands flygflottilj, F 16 i Uppsala.

– Förberedelserna inför etableringarna är i full gång och chefsutnämningarna är en del i det arbetet. Nu kan de börja ta kontakt med det lokala samhället och få en djupare förståelse för vilka förhållanden som finns på orten, säger Johan Svensson, Försvarsmaktens produktionschef.

I fokus återfinns nu också utformning av arbetslag och bemanning.
I fråga om Dalregementet är hela 50 annonser i detta nu ute i mängder av mediaforum, och sista ansökningsdatum tilldrar sig mitten av augusti.
Johan Svensson utvecklar i kommunikén från Försvarsmakten.
– De som vill ingå i teamet i Falun eller i Sollefteå och Östersund kommer få förmånen att vara med och bygga upp ett regemente från grunden.
– Det sker inte varje dag, säger Johan Svensson.

Vidare konstateras att de nya etableringarna ska skapa förutsättningar för tillväxt i den militära försvarsförmågan, som nu successivt sker mot bakgrund av en osäker omvärldsutveckling.
Ett långsiktigt arbete som Försvarsmakten framhåller kommer att sträcka sig över hela 2020-talet.
– De nya regementena kommer att bidra till att stärka Sveriges försvarsförmåga genom att vi får en mer uthållig organisation, vi utbildar fler värnpliktiga och inte minst genom att vi får geografisk närvaro i strategiskt viktiga områden, säger Johan Svensson.

I nästa veckas utgåva av Annonsbladet kan läsas en större och mer detaljerad artikel om Ronny Modigs, hans chefsbefattning och det nysatsande Dalregementet.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS