ANNONS

Creedence Clearwater Trio består av Micke Finell, Mads Klausen och Peder Sundahl. I söndags spelade de i Nyhammars Folkets hus.
Foto: Torbjörn Sjöberg

Rockade loss – med distans

NYHAMMAR. Tack vare ändrade rekommendationer kunde hela 36 personer njuta av de tre konserterna med Creedence Clearwater Trio i Nyhammars Folkets hus på nationaldagen. – Det kan faktiskt vara bättre att spela för en person än för 35 000 utan gensvar, säger Micke Finell i bandet.

Efter några minikonserter med Janne Lucas Persson i Smedjebacken är arrangerande Dans & Folkton nu igång med sina arrangemang igen.
Förra helgen hölls tre konserter i Nyhammar och då kunde arrangören ta in fler än tidigare när maxtalet var åtta per konsert.
Under sista konserten blev det sådant tryck att det var tur att det var högt till tak, berättar ordförande i Dans & Folkton, Torbjörn Sjöberg.


– Publiken klarade inte av att sitta i stolarna utan det blev rörelse på de flesta. Med avstånd, betonar han.
Och även musikerna i Creedence Clearwater Trio njöt av spelningen.
– Jag älskar Nyhammar och sådana platser. Man får tillbaka så mycket gott från så härlig publik, säger Micke Finell.I likhet med arrangören tycker Micke Finell att varje individuell besökare är lika viktig.
– Jag har spelat för en person under coronapandemin och då får man spela för just denne, säger han.
Arrangören var också nöjd.
– Vi är stolta över att på kort tid kunnat arrangera två konserter med strikta förhållanden enligt de rekommendationer som gäller, säger Torbjörn Sjöberg.
Föreningen har nu ett digert program inför hösten och planeringen pågår för fullt.
– Det blir Ranarim, Groupa med flera och kanske någon loppis innan dess, säger Sjöberg.

 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS