Rock från New York gästar KulturGaraget

New York-bandet Jane Lee Hooker kommer till KulturGaraget 2 augusti.
Foto: Pressbild
AVESTA. KulturGaraget är stolta över att kunna presentera New York-tjejerna i Jane Lee Hooker som kommer till Garaget 2 augusti. Ceci Noir från Grangärde värmer upp publiken.

Jane Lee Hookers debutalbum No B! kom ut 2016 och fick mycket bra kritik från både Rocks Magazine och American Blues Scene. Detta ledde dem till stora scener som Rockpalast i Tyskland, Mountain Jam festivalen och The Big Blues Bender i Las Vegas. De fem medlemmarna har alla förutsättningar att beröra och överraska publiken. Bandet som består av Dana ‘Danger’ Athens (sång), Hail Mary Z (bas), ‘Cool Whip’ Houston (trummor), Tracy Hightop (gitarr) och Tina ‘T-Bone’ Gorin (gitarr) är ett härligt gäng.

Deras andra album, Spiritus, kom ut 2018 och har inneburit att bandet blivit etablerat och respekterat som ett bluesrockband. Albumet skrevs av alla i bandet, och de konstaterar
– Vi ville att det här albumet skulle låta som vi gör live – rått och med hög energi, framhåller tjejerna i bandet.

De turnerar för närvarande i USA och Europa med låtarna från albumet Spiritus. Jane Lee Hooker har dessutom spelat för fulla hus i Tyskland, Schweiz, Frankrike, Luxemburg, Bosnien, Danmark, Österrike, Nederländerna, Belgien och Tjeckien. 2 augusti intar de alltså den lilla scenen på KulturGaraget i Avesta.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 31 2019.

 

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA Det har tisslats och tasslats. Om en tonsäker fyrklöver med mästerverk i marinad. Om ett album som spränger gränser. Väntans tider är över.
FINNBO/BJURSÅS Livemusiken för en tynande tillvaro i pandemins tidevarv. I Finnbo satsar nu friska styrkor på att faktiskt fixa ett fysiskt framträdande. Sköna toner i sköna miljöer.
DALARNA Outrage är en explosiv nykomling på länets hårdrockshimmel. Gruvdjupt muller förenas med innerlig lyrik. Så här låter vägen hem efter en kris.