ANNONS

Rivstart med skratt och jubel

LUDVIKA. Det våras för teatern i Ludvika. Vårens föreställningar inleds med skratt och jubel.

Vårens teaterprogram på Aveny i Ludvika blir en rivstart med tonvikt på skratt och jubel. Sistnämnda i dubbel mening, eftersom det är 20 år sen sist självaste Molière hälsade på med sin fars och komedi Tartuffe på svenska scener.
– Och vi hade turen att få den till Ludvika. Eller rättare sagt att publiken i Västerbergslagen hade lyckan med sig, kommenterar Ludvika Teaterförenings ordförande Anders Pryd.
– Tartuffe är i sanning en tidig fullträff på teaterns komedihimmel. En bättre start på vårens program hade vi inte kunnat få.
– Samtidigt vill jag passa på att hylla det stora kulturutbudet som finns i vår hemtrakt.

Teater, film, musik, sång, dans och konserter. Ingen behöver sukta och leta efter upplevelser och underhållning. Registret är ovanligt stort för en stad av Ludvikas mått.
Vårens tre gästspel på Aveny börjar med Tartuffe den 27 februari. Molière älskar att spela med begreppen förnuft och dumhet. I Tartuffe har han låtit förnuftet segra.
I Tartuffe driver han med moralens självutnämnda väktare och hyllar den fria och självvalda kärleken.

Alice – eller Att flytta en mamma den 19 mars handlar om Alice som är 70-plussare. Maken Henry sedan fyrtio år, har lämnat in handduken. Och nu vill dotter och dotterdotter lirka in Alice på hemmet. Men, se det vill inte Alice, hon har helt andra planer.

Näktergalarna som avslutar vårens program den 10 april blir garanterat en magisk upplevelse i sång på det högre planet. De tre sopranerna Divine Opera Trio; Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura har i många år turnerat runt och prisats för sin humor, sin stora charm och inte minst för sina vackra röster. Bland annat vid ett par tillfällen i Cassels, Grängesberg.

– Dessutom tjuvstartar vi liksom i fjol, med teaterresa till Örebro för att se Bläck eller blod med Anders Ekborg. Vi hamnar i Gustav III:s värld då kungen skräms av franska revolutionen och gör sig enväldig, med diverse uppror som följd.
– En musikal om kärlek och revolution under den dramatiska upplysningstiden som fått osedvanligt fint mottagande. Utflykterna till Örebro har blivit ett fint komplement till vår egen repertoar, säger Anders Pryd.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS