ANNONS

Badhusbygget är i full gång uppe på Lugnet, och med i beräkningarna har man också dimensioner som ska klara att inhysa rekreation i form av relaxavdelningar i stora format både inomhus och utomhus.
Foto: Dreamstime

Riggar för relax på 600 kvadratmeter

FALUN Det nya badhuset på Lugnet kommer att förberedas för en stor relaxavdelning i byggnadens övre del. Ett beslut som fattats av kultur- och fritidsnämnden. Badhusbygget är i full gång.

– Ett viktigt steg framåt. Vi har gjort en bedömning att en relax av den här storleken ska kunna generera intäkter som täcker kostnaderna för den, säger fritidschef Tomas Jons till Falu kommuns hemsida.

Förberedelserna i det nya badhuset är avsedda för en relaxavdelning på cirka 400 kvadratmeter inomhus och 200 kvadratmeter utomhus.
För att klara belastningen av en större relax krävs förstärkningar samt anpassningar av badhuset för en summa om 6,6 miljoner kronor.

Driftskalkylens tidiga uträkningar visar att man i genomsnitt behöver 33 besök per dag för att gå jämnt upp, meddelar kommunen. Som jämförelse omnämns i en tjänsteskrivelse från kultur- och fritidsförvaltningen anläggningar i Östersund (55 besök per dag) och Karlstad (46 besök per dag).

Det nya badhuset beräknas stå klart hösten 2022. Den voluminösa byggnationen åskådliggör fyra våningsplan. Trapphus hittas på första våningen, entré och teknikutrymme på den andra och det sprillans nya badlandskapet skapas på den tredje. Våning fyra inhyser bland annat fläktrum.

Sammantagen yta är cirka 8 000 kvadratmeter.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna vecka 15 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS