Rester av människokropp hittade

GRANGÄRDE. Rester av en människa hittades i skogen mellan Bysjön och riksväg 66 vid Korsnäsberget i Grangärde på onsdagseftermiddagen.

En man anträffade något som han bedömde vara rester av en människokropp. Denna misstanke bekräftades av den polispatrull som kallats till platsen. Kroppen bedöms ha legat på platsen cirka ett år.

Omständigheterna kring dödsfallet anses vara oklara och då det inte kan uteslutas att ett brott begåtts som har en förundersökning
rubricerad som mord inletts. Platsen är avspärrad i avvaktan på att kriminaltekniker ska undersöka den under fredagen.

Beslut har tagits om rättsmedicinsk obduktion, och resultatet av den blir en viktig vägledning i arbetet med att fastställa identiteten på kroppen. Kartläggning sker också av personer som anmälts försvunna.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA. Nazisterna vill demonstrera i Ludvika på 1 maj. Men nu går Högskolan, ABB och Spendrups till motoffensiv och finansierar en doktorand mot våldsbejakande extremism
GRÄNGESBERG. Nordic Iron Ores, NIOs, förre vd Christer Lindqvist är tillbaka i Västerbergslagen och har ansökt om undersökningstillstånd för den rika järnmalmen under Spendrups bryggeri.
GRÄNGESBERG. Svensk Travsport och Spendrups har slutit ett partneravtal med Spendrups varumärke Grängesberg och att Spendrups utses till officiell partner till Svensk Travsport.