ANNONS

Kûrsat (Kurre) Kilickiran och Ilker Dönmez öppnar i augusti restaurang Retro i Skogsbo.
Foto: Rebecca Linder

Restaurangen vill bli ny samlingspunkt

SKOGSBO. I flera månader har arbetet med att renovera och fräscha upp gamla restaurang Visenten till restaurang Retro pågått.

– Vi vill få till en kvarterskrog med avslappnad stämning och en hemtrevlig atmosfär, säger Kûrsat (Kurre) Kilickiran.

Det är han som ska driva restaurangen tillsammans med hans kompanjon Ilker Dönmez som kommer att laga maten. Kurre visar runt i restaurangen och berättar att de slängt ut allt gammalt. Bardisken är helt ny och betydligt större mot tidigare. På väggen bakom står det Retro med stora bokstäver och det ger också en tydlig hint om restaurangens nisch.
– Menyn kommer vara inspirerad från 70-80-talet med bland annat pepparstek och plankor och vi kommer servera klassiska drinkar som hot shots, gröna hissen och tequila sunrise, berättar Kurre.

Även musiken kommer att variera från 60-70-80-och 90-talet. Kurre tror på konceptet eftersom restaurangen ligger i ett villaområde och kanske främst riktar sig till en något mognare publik. Han har tidigare drivit järnvägskrogen i Fagersta i många år, där han också bor. Efter detta jobbade han en period på Sundbo ungdomshem och när han slutade där fick han en förfrågan från Ilker Dönmez om de inte kunde starta upp något tillsammans.

– Jag känner mig trygg i det som vi satsar på och jag hoppas att många vill komma hit för att äta, umgås eller bara ta ett glas vin eller en kaffe. Vi behöver bli lite mer sociala i dagens samhälle, framhåller Kurre.
De slår upp portarna nu den 7 augusti.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 31 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS