ANNONS

Paradisskolan invigdes med traditionell bandklippning. från vänster rektor Jenny Sandelin, Hemsös vd Nils Styf,och Monica Lundin (L), barn- och utbildningsnämndens ordförande, samt tre av skolans sjätteklassare.
Foto: Veronica Rigtorp

Rena rama paradiset när skolan invigdes

BORLÄNGE. Invigning av nya Paradisskolan och förskolan Ängen skedde med dans och sång. Korta tal och som grädde på moset, Tusse i egen hög person som final.

När idolen Tusse intog scenen visste jublet inga gränser.
Efter genomfört uppträdande med Melodifestival vinnarlåten ”Voices” passade Tusse också på att berätta lite om att han också gått i skola i Borlänge och fick direkt frågan: Var? av en elev.
– Jag har gått på Rytmus, berättade Tusse och fortsatte att berätta om när han gick i skolan.
Om att växa som människa och lära känna sig själv, inte bara lära sig i undervisningen. Detta handlar också låten ”Grow” om, som han sedan framförde.
Men vi tar det från början.

Äntligen var det dags för invigning för Paradisskolan. Tillsammans med både elever och personal deltog inbjudna gäster i firandet.
De förväntasfulla eleverna, uppdelade klassvis i markerade rutor på den stora skolgården, var delaktiga i invigningen genom dans och såpbubble blåsning vid bandklippningen. Några utvalda elever var också konfrencier och höll i programmet tillsammans med Paradisskolans rektor Jenny Sandelin och Paradisets förskolors rektor Karin Öst.
Rytmuseleverna Julia Maberg, Sheena Mästerbo och Joel Häggberg inledde med sång till komp från läraren Anders Brandström. Därefter var det dans ledd av hemkunskapsläraren Lisa Wedberg, som tog hjälp av några sjätteklassare på scenen.

Monica Lundin (L), barn- och utbildningsnämndens ordförande, valde, säkert med tanke på målgruppen, att hålla ett föredömligt kort tal, genom att intervjua de sex elever som höll i programmet.
Eleverna berättade att de skulle vara förebilder för de yngre eleverna, om den nya idrottshallen och om framtida yrkesval.
Skolan fick sedan presentkort som kunde användas till lekutrustning. Detta fick de även av Hemsö fastigheter AB, genom deras företrädare vd Nils Styf, som även plussade på med ett gäng fotbollar.
Nils uppmanade också eleverna att ta hand om sin nya fina skola och frågade om de tänkte göra detta.
Han fick ett rungade ja, från skolans elever.

Paradisskolan passade på att skina extra mycket gul, i den låga höstsolen.
– Stor, fin och ljus, så beskriver rektor Jenny Sandelin den nya skolan med tre ord.
Paradisskolan har byggts i stadsdelen Tjärna Ängar. Lokalerna har förberets för att kunna ta emot elever och personal som nu flyttat in.
Några ord på Borlänge kommuns hemsida från rektor, lärare och elever om den nya skolan och förväntningarna som fanns inför inflyttningen.
– Det känns helt fantastiskt, vi har längtat, var först som en dröm närtan och ganska overkligt, men nu är vi där,och ska snart flytta in, så det är spännande, säger rektor Jenny Sandelin, rektor Paradisskolan.
– Jag är inte nervös, men det är lite konstigt, men det känns skönt, säger eleven Khadra Ali Hassan.
– Det känns som ett jättestort steg, vi kommer att bli första sexorna, berättar Mohammaed Mahdi.
– Både elever och personalen behöver en bra arbetsmiljö, för att de ska kunna jobba pedagogiskt så behöver de ha den bästa lärarmiljö, helt enkelt. Små grupprum och stora funktionella klassrum som verkligen är anpassade till dagens undervisning. Vi måste öka undervisningenskvaliten i Borlänge och då är lokalerna jätteviktiga, menar Monica Lundin.

Paradisskolan omfattas av cirka 7 200 kvadratmeter skollokaler, varav en förskola med fyra avdelningar och en 4-parallellig grundskola för barn i förskoleklass till och med årskurs sex. Utöver skolan har det byggts en idrottshall på cirka 2 000 kvadratmeter.
Ambitionen finns att skapa möjligheter att använda lokalerna för andra verksamheter även utanför skolans tid.
Borlänge kommun och Hemsö Fastighets AB har undertecknat överlåtelseavtal för marken. Kommunen har tecknat ett 20-årigt hyresavtal för att hyra lokalerna av Hemsö Fastighets AB. Projekteringen, upphandlingen och bygget av Paradisskolan och idrottshallen har skett i nära samarbete mellan kommunen och Hemsö Fastighets AB.

Vad har byggts?
En förskola med fyra avdelningar och en 4-parallellig grundskola för barn i förskoleklass till och med årskurs sex.
Även en idrottshall har byggts.
Paradisskolan kommer ha plats för cirka 70 förskolebarn och cirka 500 elever initialt som kan växa till cirka 650–700 elever.
Första spadtaget togs 13 januari 2020.
Skolan invigdes den 8 november 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS