Remboloppet trotsade tövädret

Alice Eklöf, Brovallens IF, hade inte mycket till motstånd i D9. Alice var nämligen ensam startande och hon åkte 1,5 kilometer på tiden 8.59.
Foto: Kenneth Johansson
AVESTA. Rembo IK arrangerar två skidtävlingar under vintern – Avestaloppet och Remboloppet – där Remboloppet är sist ut under februari.

– Avestaloppet är placerat i Åsbo oavsett snötillgång men vid bra snötillgång är det Rembo som gäller för Remboloppet, berättar Martin Broström i Rembo IK.
Remboloppet har en lång historia men något exakt årtal har inte Martin.
– Jag törs inte säga, men tävlingen har funnits i åtminstone 50 år.

Denna gång kom knappt 70 barn till start varav 15 tillhörande hemmaklubben Rembo.
– I fjol var det 30 åkare fler så det var ett lite tunnare startfält i år.
En annan Avestaklubb, Brovallens IF, hade fem åkare med i årets startfält.

Skidsäsongen närmar sig sitt slut men förhoppningen är att barnen ska kunna genomföra ytterligare någon tävling.
– Det finns några tävlingar kvar men värmen ser kanske ut att sätta stopp för dem. Bland annat är det en tävling i Falun och en kvällstävling i Årsunda, en parsprint, som går på natursnö så det är tveksamt om den blir av.
– Men det vore tråkigt om den försvinner, det är en rolig tävlingsform, säger Martin.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 10 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Travtränaren Fredrik Linder har haft bekymmer med diskbråck och han tog ett uppehåll från sporten. Men nu driver han och sambon Magdalena Eriksson ett nystartat stall.
AVESTA. Daminnebandyn i Avesta är inne i en svacka. I dag finns inget representationslag. På flicksidan finns det däremot ett lag i seriespel, och det är Krylbo AIS F07.
AVESTA. Rembo IK arrangerar två skidtävlingar under vintern – Avestaloppet och Remboloppet – där Remboloppet är sist ut under februari.