Rekreation för anhörigvårdare

LUDVIKA/SMEDJEBACKEN. Anhörigvårdare erbjuds tre till fem dagars rekreation på Wanbo herrgård i Smedjebacken.

Sista veckan i augusti och första veckan i september erbjuder Ludvika kommun anhörigvårdare en kostnadsfri rekreationsvistelse, om antingen måndag till fredag eller fredag till söndag, på Wanbo Herrgård i Smedjebacken.

Sedan 1994 har Ludvika bekostat tre till fem dagars helpension för anhörigvårdare. Sedan två år tillbaka har man också ett samarbete med Smedjebacken om rekreation.
Intresseansökan görs hos Vård- och omsorgsförvaltningen i Ludvika och kravet för att beviljas en vistelse är bland annat att anhörigvårdaren är folkbokförd i Ludvika kommun, dagligen aktivt vårdar och har omsorg om en närstående samt ansvarar för uppgift som vårdgivare annars skulle sköta. Den närstående bör ha någon form av kontakt med kommunens vård och omsorg eller socialtjänst. Den närstående ska inte ha tackat nej till erbjudet särskilt boende det senaste halvåret.
– Har anhörigvårdare några frågor kan de hör av sig till mig, säger Torild Ibsen, anhörigkonsulent Ludvika kommun.

Anhörigvårdarens närstående erbjuds insatser från hemtjänst/ korttidsavlastning under samma tid. Det kostar inget extra. Ansökan ska vara inne senast 31 maj.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 20 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

MALINGSBO. Ett av alla inslag under Augustifesten var två utställningar, café och loppis på Malingsbo herrgård.
SKATTLÖSBERG. Luossastugan vilar stilla i skogsbrynet. På tunet är det fullt med folk som vurmar för skalden, som bodde här en gång i tiden.
GRÄNGESBERG. Tre energigivande landmärken håller som bäst på att höja sig över Saxberget. Prislappen för trion beräknas bli 150 miljoner kronor. Tillsammans med sina 17 grannar beräknas de