Rekreation för anhörigvårdare

LUDVIKA/SMEDJEBACKEN. Anhörigvårdare erbjuds tre till fem dagars rekreation på Wanbo herrgård i Smedjebacken.

Sista veckan i augusti och första veckan i september erbjuder Ludvika kommun anhörigvårdare en kostnadsfri rekreationsvistelse, om antingen måndag till fredag eller fredag till söndag, på Wanbo Herrgård i Smedjebacken.

Sedan 1994 har Ludvika bekostat tre till fem dagars helpension för anhörigvårdare. Sedan två år tillbaka har man också ett samarbete med Smedjebacken om rekreation.
Intresseansökan görs hos Vård- och omsorgsförvaltningen i Ludvika och kravet för att beviljas en vistelse är bland annat att anhörigvårdaren är folkbokförd i Ludvika kommun, dagligen aktivt vårdar och har omsorg om en närstående samt ansvarar för uppgift som vårdgivare annars skulle sköta. Den närstående bör ha någon form av kontakt med kommunens vård och omsorg eller socialtjänst. Den närstående ska inte ha tackat nej till erbjudet särskilt boende det senaste halvåret.
– Har anhörigvårdare några frågor kan de hör av sig till mig, säger Torild Ibsen, anhörigkonsulent Ludvika kommun.

Anhörigvårdarens närstående erbjuds insatser från hemtjänst/ korttidsavlastning under samma tid. Det kostar inget extra. Ansökan ska vara inne senast 31 maj.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 20 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

DALARNA. Svenska Skidförbundet meddelande under veckan att Stina Nilsson efter första etappen av Tour de Ski tvingades avbryta Tour de Ski på grund av smärtor i revbenstrakten.
Landshövdingen blickar tillbaka på året som gått. Utmaningarna länsstyrelsen arbetat med, och vilka framsteg som gjorts. Men även några tankar kring vad som ligger framför oss i Dalarna.
DALARNA. Kemikalieinspektionen skärper användningsvillkoren för musmedel som innehåller ämnet alfakloralos. Detta sker efter ett ökat antal förgiftningar av bland annat katter.