ANNONS

Rekordstor återbäring från Dalarnas

DALARNA. Dalarnas försäkringsbolag har trots klimatutmaningarna 2018 gått så bra att de kunnat ge en rekordstor återbäring.

– Det här ger oss goda förutsättningar att fortsätta våra insatser för ett mer hållbart Dalarna. Vi har kommit en bra bit på väg, men mycket är ogjort. Årets ekonomiska resultat är bra, men lägre än året innan, säger vd Anders Grånäs.
2018 har varit ett speciellt år, med en lång och snörik vinter, följd av en kraftig vårflod, därefter en varm, torr sommar. Snömängderna skapade en extrem trafiksituation med rekordartat antal bilskador, dessutom fick snötrycket många byggnader att rämna.
– Den efterföljande vårfloden försatte oss för några veckor i högsta beredskap. Sommaren blev sedan en stor utmaning för lantbrukare och skogsägare, med dåliga skördar, foderbrist och skogsbränder. Vi kan efter det gångna året konstatera att vi måste vara beredda på högre temperaturer och möjligen även mer nederbörd framåt, med ökade risker för översvämningar och bränder. Det här ökar behovet av vår verksamhet, säger Grånäs.
Dalarnas Försäkringsbolag är ett av de största länsförsäkringsbolagen i Sverige med 371 anställda och 177 646 kunder med kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Leksand, Ludvika, Mora och Malung.
– Vi engagerar oss på många sätt i vårt län, vi stöttar idrotts- och kulturföreningar, ideella organisationer och andra insatser av vikt för dalfolket. På försommaren fick jag nöjet att inviga två gåvor till sjöräddningssällskapet, en räddningsskoter samt en sjöräddningsbåt, säger vd Anders Grånäs vars bolag delade ut 231 miljoner i återbäring jämfört med 178 miljoner året innan.

Publicerad i Annonsbladet vecka 15 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS