Rekordmånga smittade i Hedemora och Säter

Både Säter och Hedemora kommun har slagit nya "rekord" när det gäller antalet smittade av coronaviruset.

Enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten var antalet smittade i Hedemora och Säter rekordhögt under vecka 51. Av Säterborna drabbades ytterligare 41 personer av covid-19 under den veckan medan hela 107 Hedemorabor konstaterades vara smittade.
Siffrorna var de högsta för en och samma vecka sedan coronaepidemin började. Kommunernas tidigare “rekord” låg på 32 personer för Säter (vecka 45) och på 54 för Hedemora (vecka 50).
Den senaste veckan som Folkhälsomyndigheten sammanställt, vecka 52, gick antalet smittade ner något: 60 konstaterade fall i Hedemora och 26 i Säter.
Totalt har nu 354 Säterbor konstaterats vara smittade och 496 Hedemorabor, vilket med tanke på folkmängd är nästan exakt lika många procent i båda kommunerna.
Enligt Region Dalarna har elva personer dött till följd av covid-19 i Säter och fem i Hedemora.
Siffrorna släpar efter något.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Skidtävling Bergebo Ski Weekend, kördes med restrektioner som ger skidåkarna chansen att utöva sin sport. En av alla tävlande var tioåriga Loke Lindqvist från Stora Skedvi.
Gustafsbon Jonas Lundgren har dragit i gång en protestaktion i Borlänge för att rädda krogbranschen.
En man i 60-årsåldern från Hedemora kommun har dömts till fängelse för grovt rattfylleri. Mannen själv menar att det var munskölj som gav utslag i polisens mätnings-instrument.