ANNONS

Trots det ihärdiga regnandet var kön lång och förväntningarna höga när Biltemas butik i Avesta invigdes.
Foto: Mikael Eriksson

Regnet hindrade inte invigningen

AVESTA. Kön med förväntansfulla människor ringlade lång när Biltemas 51:a varuhus skulle invigas. Biltemas vice vd Adelina Voci fanns på plats i Avesta.

Många var det som trotsade det ihärdiga vädret och ställde sig i kö för att vara med om när Biltema invigde sitt 51:a varuhus vid Åsbo området o Avesta. Längst fram fanns en kvartett riktiga hjältar och Biltemafans som redan vid 14-tiden dagen innan hade fattat posto vid entrén för att vara säker på att vara först. De fyra var Jonas Nylin, Aalex Sundstedt, Melissa Wiman och Joakim Elofsson. Nattens massiva regnväder hade gjort att deras filtar blivit blöta men humöret hade inte kroknat utan de såg med förväntan fram mot att få komma in.
– Biltemakôrv, sa de att det var det första de skulle handla.

Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S) sa att det var en stor dag och det var så när på dagen fem år sedan de första kontakterna togs mellan kommunen och Biltema.
Och så när Biltemas vice vd Adelina Vocj hade klippt bandet kunde de första besökarna tillåtas att komma in. Och det var en strid ström som kunde passera in under applåder från Biltemapersonalen.
– Jäklar vad stort, hördes en av besökarna utropa.

Och stort är det, närmare bestämt 7000 kvadratmeter varav 4500 kvadratmeter är butiksyta där 19 000 olika artiklar ryms.
– Det är vårt mest moderna varuhus, sa regionchef Mikael Sellen.
Adelina Voci sa att i Avesta har de lagt lite extra krut på miljön och även på kaféavdelningen som bara den mäter 400 kvadratmeter. Hon pekade även på att Avesta fått det varuhus som har det största utbudet av Biltemas samtliga artiklar.
– Både kommunen och Avestaborna har varit så välkomnade mot oss, sa Adelina Voci medan folk strömmade förbi.

Inne i butiken så var det fullt fart på affärerna, folk plockade med sig allt från cyklar till fläktar, byggbeslag och ett och annat verktyg. Många var nyfikna och gick bara runt, andra klämde och kände på det som fanns. Från en tillfällig scen bjöd Roger Lander och Martin Ehntorp på musikalisk underhållning.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 26 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS