ANNONS

Medarbetarna inom Region Dalarna får en skattefri julgåva i form av ett presentkort som är värt 2 500 kronor. Gåvan kommer att delas ut under december månad.
Foto: Dreamstime

Region Dalarnas medarbetare får julgåva: “Vill uttrycka vår uppskattning”

DALARNA Medarbetarna inom Region Dalarna får en skattefri julgåva i form av ett presentkort som är värt 2 500 kronor. “Regionstyrelsen vill genom den här gåvan uttrycka sin uppskattning”, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M).

En skattefri gåva på 2 500 kronor ska överlämnas till var och en av Region Dalarnas medarbetare i december. “I summan ingår också de 500 kronor som utgör värdet av en traditionell julgåva”, skriver Region Dalarna i ett pressmeddelande.
– Under pandemin har våra medarbetare ställts inför en helt ny och många gånger ovan arbetssituation som man trots svåra förhållanden lyckats bemästra på ett beundransvärt sätt. Regionstyrelsen vill genom den här gåvan uttrycka sin uppskattning, säger Ulf Berg i pressmeddelandet.

Den tillfälliga skatte- och avgiftsfriheten för gåvor till anställda som gällde under delar av 2020 har förlängts och beloppsgränsen höjdes till 2 000 kronor per medarbetare. Detta innebär att arbetsgivare under 2021 kan ge sina anställda en extra gåva värd upp till 2 000 kronor per person utan att gåvan förmånsbeskattas.

Jul- och pandemigåvan från Region Dalarna blir ett presentkort som kan användas i kommunen där medarbetaren bor eller i närliggande kommun. I de fall där medarbetaren bor utanför Dalarna så kommer presentkortet att gälla i den kommunen, eller närliggande kommun, där medarbetaren arbetar.
– Många medarbetare har på olika sätt bidragit med viktiga insatser under pandemin. Vi vill på det här sättet visa vår uppriktiga uppskattning av det arbetet, samtidigt som vi stimulerar det lokala näringslivet och handeln i Dalarna samt bidrar till den ekonomiska återhämtningen med anledning av pandemin, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i pressmeddelandet.

Det meddelas även att medarbetare som har börjat jobba åt Region Dalarna efter den 15 september, och som inte uppfyller kriterier för den utökade julgåvan, i stället får en julgåva i form av ett presentkort på 500 kronor.

Skattefri gåva 2021:
9 000-10 000 medarbetare inom Region Dalarna kommer få en skattefri gåva till ett värde av 2 500 kronor per person.
Gåvan delas ut under december 2021.
De medarbetare som är aktuella för att få gåvan ska ha haft anställning och arbetat aktivt vid Region Dalarna 2021-09-15 och 2021-11-01.
Medarbetare som är beviljad tjänstledighet med lagstöd ses som aktivt arbetande och kommer att få gåvan.
Kostanden uppgår till cirka 25 miljoner kronor.
Källa: Region Dalarna

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna nr 48, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS