ANNONS

Region Dalarna har rekryterat en ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Hon heter Åsa Dedering
Foto: Sonny Jonasson

Region Dalarna har anställt ny direktör: “Det är vackert i Dalarna”

DALARNA/HEDEMORA Region Dalarna har rekryterat en ny hälso- och sjukvårdsdirektör. Hon heter Åsa Dedering och har sedan tidigare en liten koppling till Dalarna, närmare bestämt till Hedemora. “Mina morföräldrar hade sommarhus i Myckelby utanför Hedemora när jag var barn”, säger hon.

För tillfället jobbar Åsa Dedering som senior strategisk rådgivare inom forskning utbildning och innovation vid Karolinska universitetssjukhuset. I slutet av augusti gör hon första dagen som hälso- och sjukvårdsdirektör inom Region Dalarna.

“Vi är mycket glada över att ha rekryterat Åsa Dedering till Region Dalarna. Hon tar med sig sin breda erfarenhet av både hälso- och sjukvård, forskning samt ledarskap in i vår organisation”, säger regiondirektören Karin Stikå Mjöberg i ett pressmeddelande.

Åsa Dedering blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör inom Region Dalarna. Foto: Pressbild

Hela Åsa Dederings yrkesverksamma liv har tillbringats vid Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska institutet där hon under årens lopp har haft ett flertal olika uppdrag både som forskar och ledare. Bland annat har hon jobbat som verksamhetschef för Fysioterapikliniken och som funktionschef för hälsoprofessioner.

“Jag ser fram emot att lära känna hela Region Dalarna, både alla nya medarbetare och länet i stort. Jag har bred erfarenhet av hälso- och sjukvård, av att integrera forskning och utbildning. Jag vet att det inom Region Dalarna redan bedrivs fint arbete inom hälso- och sjukvård, forskning och utbildning som vi tillsammans kan bygga vidare på”, säger Åsa Dedering i pressmeddelandet.

Hon är bosatt i Bromma med sin familj och inledningsvis väntar veckopendling till jobbet i Falun för Åsa Dedering, som har en tidigare koppling till Dalarna och Hedemora kommun.
“Mormor och morfar hade sommarhus i Myckelby utanför Hedemora när jag var barn. Jag tycker att det är vackert i Dalarna och uppskattar möjligheterna till friluftsliv, sport och skidåkning”, säger hon.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna nr 23, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS