ANNONS

Tillsammans med Maria Oljans, Gunborg Morén och Kerstin Fyrk från Röda Korset i Hedemora delade Kjell Söderberg ut reflexer till skolbarn på Stureskolan i Hedemora.
Foto: Pär Sönnert

Reflexer delas ut till skolbarn

HEDEMORA. Kjell Söderberg har engagerat både Röda Korset och Länsförsäkringar för att kunna dela ut reflexer till skolbarn i Hedemora.

– Vi ska försöka göra detta fler gånger framöver, säger han.
Kjell Söderberg är bosatt i närheten av Stureskolan i Hedemora, där stadens enda trafikljus finns.
– Det är många som går över vägen, även när det inte är grönt. Och man tror att man syns i tätorten även utan reflex, men det gör man inte. Utan reflex syns man bara först på 30 meters håll, så reflexer gör skillnad, säger Kjell Söderberg.
Han kontaktade Hedemora kommun och undrade om de ville sponsra med reflexer, men fick nej. Då gick han vidare till olika försäkringsbolag och fick napp hos Länsförsäkringar.
– Jag kontaktade Röda Korset och undrade om de ville vara med och dela ut reflexer till skolbarnen på Stureskolan och de ställde upp direkt, berättar Kjell Söderberg.
Utdelningen skedde på skolgården i slutet av höstterminen och var populär.
– Flera av eleverna hade inga reflexer och några av de som hade använde dem inte, säger Kjell Söderberg.
Härnäst ska reflexprojektet utvärderas.
– Vi har fått bra respons på detta och det känns bra att vara i gång. Vi ska försöka att göra det fler gånger framöver och jag vill gärna vädja till kommunen att nappa på den här idén och dela ut reflexer till fler. Om vi kan undvika en enda olycka tack vare en reflex så har vi verkligen lyckats, säger Kjell Söderberg.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v2

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS