ANNONS

Rebecca Hedberg.
Foto: Veronica Rigtorp

Rebecca gick från digital till analog

Rebecca Hedberg har gjort en spektakulär resa. Från utbränd IT-konsult i Stockholm till fri konstnärssjäl och entreprenör i Ludvika.

I dag lever hon med sin nyblivna sambo i en våning i centrala Ludvika.
– För ett år sedan bodde jag hemma hos mamma och pappa i en stuga på gården. Året innan det så bodde jag söder om söder i Stockholm och gick ett rehabprogram för utmattningssyndrom, berättar Rebecca.
– Jag skulle precis påbörja återgången till hundra procent inom IT-Stockholm, då jag som tur var tvärnitade och under våren 2018 valde en annan väg.

Rebecca sade upp sig från jobb och bostad och flyttade hem till Ludvika. Där var det meningen att hon skulle mellanlanda hos föräldrarna, innan hon tog klivet till “var som helst”.
Hon hade faktiskt inte ens hunnit flytta hem förrän hon blev headhuntad och snart signat på nästa anställning som UX-designer i Ludvika.
– Det var en möjlighet jag inte kunde se förbi då jag dessutom fick välja att jobba 50 procent med väldigt flexibla arbetstider. Det betydde att jag kunde måla och skapa på resten av tiden.

Efter ett år på den arbetsplatsen blev behovet av att få ägna tid och kraft åt sitt skapande så stort att Rebecca tog klivet.
– Jag sade upp mig våren 2020 mitt under rådande pandemi, vilket vissa kunde tycka var olämpligt. Jag kunde bara känna den enorma drivkraften inom mig och följde hjärtat.
Nyligen har hon fått sitt bolag Brecca Studio AB registrerat hos Bolagsverket efter en lång tid i en ansökan om starta eget-bidrag, som hon till slut beviljades.

Nu bygger hon upp sin arbetsplats med studio på Carlavägen och drömmer långt och stort om hur hennes konstnärskarriär kan se ut.
– Jag har inte tyckt det varit roligt att måla. I början använde jag allt utom penslar men idag är jag öppen och mogen för allt, även penslar, säger Rebecca.
Prestationsångestprocessen har varit lång och den har under tre-fyra års tid mattats av.

Nu skapar hon på sina villkor och det verkar ju vara rätt väg, för Rebeccas konst visas bland annat på Engelbrekt galleria samt på Season Secondhand på Storgatan. Rebecca bilder går också att se på Instagram: @brecca.studio, och hennes hemsida: www.breccastudio.com.
Beställningar blir det också.
Angående hennes mellanlandning i Ludvika, så har den hittills blivit mer av en permanent landning.

Fakta
UX står för user experience och betyder användarupplevelse. UX-design handlar kort och gott om designarbete som förbättrar användarnas upplevelse av en tjänst eller produkt.
Källa: antrop.se

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS