ANNONS

Rån under hot i Svärdsjö

SVÄRDSJÖ. En man i Svärdsjö rånades på torsdagskvällen under hot och avtvingades en ännu okänd summa pengar. Polisen har gripit två personer som misstänks vara förövarna.

Två okända män klev in i Svärdsjöbons lägenhet på torsdagskvällen. Det är ännu oklart om släpptes in eller bara klev in genom en olåst dörr. Inne i mannens bostad ska de hotat honom och tilltvingat sig en summa pengar.
En granne såg vad som höll på att hända och larmade polisen. Ögonvittnet hoppade in i sin bil och förföljde de misstänkta rånarna. I höjd med Sundborn kom en polispatrull i kontakt med den bil i vilken de misstänkta gärningsmännen lämnat platsen. Då männen förstått att de hade en polispatrull i hälarna valde de att lämna bilen för att fly till skogs.
En av rånarna anträffades av en hundpatrull en bit från bilen, en man i 30-årsåldern. Han frihetsberövades och finns nu hos polisen.
Den andra mannen ertappades på en adress i Sundborn där han uppgett för de boende att han hade problem med hjärtat. Polisen åkte till platsen och kunde frihetsberöva även honom, en man i 35-årsåldern.
Ett pistolliknande föremål är anträffat i anslutning till männen.
Efter att det har hållits förhör med de båda män som frihetsberövades under natten, som misstänkta för bland annat rån i Svärdjö, har en åklagare fattat beslut om att de båda männen skall vara fortsatt frihetsberövade och är numera anhållna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS