ANNONS

Katarina Karlén och Robert Bergvall, som är barnbarn till Elsa Anderson, skötte själva avtäckningen när ENJ:s tredje rälsbuss döptes efter Elsa Anderson. Till vänster: Sten Nordström, ordförande för ENJ.
Foto: Tommy Wallström

Rälsbuss döptes efter Elsa Anderson

KÄRRGRUVAN Engelsberg-Norbergs Järnvägshistoriska Förening har döpt sin tredje rälsbuss, efter Elsa Anderson. “Två barnbarn till Elsa skötte avtäckningen”, säger Sten Nordström, ordförande.

Vid den sista söndagen med åkturer för säsongen namngavs Engelsberg-Norbergs Järnvägshistoriska Förenings tredje rälsbuss.
– Vi hade en omröstning på vår Facebooksida där namnet skulle bestämmas. Det blev Elsa Anderson som vann, berättar Sten Nordström.

Mitt i turkörningen skedde ceremonin.
– Vi har en lucka på en timme i Kärrgruvan under turkörningen så då passade vi på. Två barnbarn till Elsa Anderson, Katarina Karlén och Robert Bergvall, skötte själva avtäckningen. De berättade även lite om hur Elsa var. Det var intressant att höra. Hon var en affärskvinna som startade kaféet och sedan har det utvecklats ytterligare, säger Sten Nordström.

Trots sensommarvärmen reste sammanlagt 153 resenärer med rälsbussarna under söndagen.
– Runt 40 personer kom till avtäckningen. Vi drog ett par vinnare bland de som hade röstat på Elsa Anderson som alternativ, säger Sten Nordström.

Även om de regelbundna turkörningarna på söndagar nu är slut för säsongen så har inte föreningen tagit vinterledigt ännu.
– Vi har några afternoon tea-turer ner till Ängelsberg, till den nya serveringen där, i slutet av september samt i oktober. och det är fortfarande möjligt att chartra rälsbussarna ett tag till, säger Sten Nordström.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 38, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS