ANNONS

Foto: Dreamstime

Räkna ut bostadens energiförbrukning

Du bor i småhus eller lägenhet och vill ta reda på hur enerianvändingen i ditt hem ser ut. På Energimyndighetens hemsida, kan privatpersoner fylla i en energikalkyl.

Gå in på Energimyndighetens hemsida, där kan du som privatpersoner fylla i energikalkylen och se huset eller lägenhetens energiförbrukning, samt få hjälp med tips på åtgärder för att minska dessa.
Till exempel: Det bor fyra personer i hushållet och huset är av hustypen friliggande, är byggt 1976-1990, ligger i Falu kommun, har en boarea på 120 kvm, har en biarea på 20 kvm, har 1 1/2-plan, har en fönsterarea på cirka 20 kvm, har en vindsarea för tilläggsisolering på 84 kvm, och har en medelhög elanvändning.

Fyll i uppgifterna som stämmer för ditt hem. Börja med Hus och hushåll och gå nedåt så får du snart reda på din energianvändning och vilka åtgärder du kan göra för att få ett mer energismart hem, förklarar myndigheten.
Enligt exemplet uppskattas energianvändning till: 23 800 kWh/år.
Här kan beökaren på myndighetens hemsida och så hur energimyndigheten har räknat eller/och ta kontakt för kostnadsfria råd från energi- och klimatrådgivare.
Som förslag på åtgärder med hushållsel, värme och vatten.
Källa: Energimyndigheten.se

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS